פותחים שולחן ישראלי: מסבחה מושלמת
תענוג לאכול את המנה הזאת בכל שעה ביום. אבי ביטון מנגב מסבחה בשר טלה עם גרגירי חומוס וטחינה. אל תשכחו לצרף לחגיגה פיתה טריה
בינוני
18 מצרכים
2:20
הוראות הכנה
- בסיר בינוני מביאים לרתיחה את גרגרי החומוס והסודה עם 2 ליטר מים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה שמן זית, פלפל ירוק חריף, 3 שיני שום קצוצות, מלח ולימון. מניחים בצד.
- במחבת כבדה ורחבה מחממים שמן זית עם בשר טלה, מלח, כמון וקינמון עד להזהבה. תוך כדי ערבוב מפוררים את הבשר בעזרת הכף.
- בקערה מניחים את גרגירי החומוס. יוצקים מעל טחינה גולמית ומתבלים במעט כמון, מלח, שמן זית, מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים או לפי מידת הסמיכות הרצויה של הטחינה.
- מכינים את המנה: מניחים מעט מהגרגירים בקערה עמוקה. מוסיפים את הבשר ומוזגים מעל את הרוטב. סוחטים מעל חצי עגבניה, פטרוזיליה קצוצה. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פיתות טריות.
חומרים ל-6 מנות:
- 1/2 ק"ג גרגרי חומוס מושרים למשך הלילה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
לרוטב:
- שמן זית כתית מעולה
- 1 פלפל ירוק חריף (אפשר
- להפחית את הכמות לפי הטעם)
- 3 שיני שום קצוצות (אפשר לגרוע או להוסיף לפי הטעם)
- מלח
- פלפל
- 1 מיץ מלימון סחוט
לבשר:
- שמן זית כתית מעולה
- 1/2 ק"ג בשר שוק טלה קצוץ בסכין (אפשר להחליף בעגל אם רוצים)
- מלח
- כף גדושה כמון
- 1/4 כפית קינמון
לטחינה:
- 5 שיני שום קצוצות (אפשר להפחית לפי הטעם)
- כוס טחינה גולמית
- מיץ מלימון שלם
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- 1/2 כפית כמון
- מלח
- 1/4-1/2 כוס מים – לפי דרגת הסמיכות הרצויה
להגשה:
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל
- 3 עגבניות חצויות
- פיתות טריות
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
תבשיל גולאש
בינוני
15 מצרכים
3:30
פלפלים ממולאים
בינוני
14 מצרכים
1:30
טבחה ביל כמון
בינוני
12 מצרכים
12:0