פותחים שולחן ישראלי: מסבחה מושלמת

תענוג לאכול את המנה הזאת בכל שעה ביום. אבי ביטון מנגב מסבחה בשר טלה עם גרגירי חומוס וטחינה. אל תשכחו לצרף לחגיגה פיתה טריה
בינוני
18 מצרכים
2:20

הוראות הכנה

  1. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את גרגרי החומוס והסודה עם 2 ליטר מים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.
  2. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה שמן זית, פלפל ירוק חריף, 3 שיני שום קצוצות, מלח ולימון. מניחים בצד.
  3. במחבת כבדה ורחבה מחממים שמן זית עם בשר טלה, מלח, כמון וקינמון עד להזהבה. תוך כדי ערבוב מפוררים את הבשר בעזרת הכף.
  4. בקערה מניחים את גרגירי החומוס. יוצקים מעל טחינה גולמית ומתבלים במעט כמון, מלח, שמן זית, מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים או לפי מידת הסמיכות הרצויה של הטחינה.
  5. מכינים את המנה: מניחים מעט מהגרגירים בקערה עמוקה. מוסיפים את הבשר ומוזגים מעל את הרוטב. סוחטים מעל חצי עגבניה, פטרוזיליה קצוצה. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פיתות טריות.

אהבתם? שתפו

פותחים שולחן ישראלי: מסבחה מושלמת

חומרים ל-6 מנות:

  • 1/2 ק"ג גרגרי חומוס מושרים למשך הלילה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה

לרוטב:

  • שמן זית כתית מעולה
  • 1 פלפל ירוק חריף (אפשר
  • להפחית את הכמות לפי הטעם)
  • 3 שיני שום קצוצות (אפשר לגרוע או להוסיף לפי הטעם)
  • מלח
  • פלפל
  • 1 מיץ מלימון סחוט

לבשר:

  • שמן זית כתית מעולה
  • 1/2 ק"ג בשר שוק טלה קצוץ בסכין (אפשר להחליף בעגל אם רוצים)
  • מלח
  • כף גדושה כמון
  • 1/4 כפית קינמון

לטחינה:

  • 5 שיני שום קצוצות (אפשר להפחית לפי הטעם)
  • כוס טחינה גולמית
  • מיץ מלימון שלם
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח
  • 1/4-1/2 כוס מים – לפי דרגת הסמיכות הרצויה

להגשה:

  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • 3 עגבניות חצויות
  • פיתות טריות

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

תבשיל גולאש
בינוני
15 מצרכים
3:30
פלפלים ממולאים
בינוני
14 מצרכים
1:30
טבחה ביל כמון
בינוני
12 מצרכים
12:0