סמבוסק מטוגן במלית חומוס
בינוני
14 מצרכים
1:25
הוראות הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק למעט המים, מפעילים את המיקסר ומוסיפים מים תוך לישה עד לקבלת בצק חלק רך וגמיש, מתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).
- מכינים את המילוי: מטגנים בצל בשמן להזהבה כ-10 דקות, עד שמזהיב. מעבירים את הבצל עם השמן למעבד מזון מוסיפים את גרגרי החומוס והתבלינים ומפעילים את המעבד בפולסים לקבלת מרקם גרגירי גס ולא דייסתי.
- ממלאים ומטגנים : מחלקים את הבצק לכדורים של 35-40 גרם כל אחד, מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 10 – 12 ס"מ. שמים במרכז כף מהמלית מקפלים ל2 ולוחצים עם מזלג מסביב לשולים (אין צורך בהתפחה נוספת).
- מחממים שמן עמוק ומטגנים את הסמבוסק כ4-5 דקות או עד שמזהיבים משני הצדדים, מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
- מניחים בתחתית הכלי יוגורט. מפזרים סומאק. מניחים מעל סמבוסקים, מפזרים עירית ובצל ירוק ומגישים.
חומרים ל-20 יחידות
לבצק
- 50 גרם חמאה מומסת (או מרגרינה לגרסת פרווה)
- 50 מ"ל שמן כתית מעולה (1/4 כוס)
- 500 גרם קמח רגיל (1/2 3 כוסות+כף)
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- כוס מים
מלית חומוס
- 5 כפות שמן
- 3 בצלים קצוצים
- 350 גרם (כוס וחצי) גרגירי חומוס שהושרו ובושלו עד לריכוך
- 1 שן שום
- 1 כף כורכום
- 1 כף כמון
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- מלח
- שמן עמוק לטיגון- עדיף קנולה
להגשה
- 3 כפות יוגורט סמיך
סומאק - מעט בצל ירוק קצוץ
מעט עירית קצוצה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
סמבוסק מטוגן במלית חומוס
בינוני
14 מצרכים
1:25
פשטידת תירס
קל מאוד
9 מצרכים
0:50
בראוניז
קל מאוד
10 מצרכים
0:30