פלפלים ממולאים
בינוני
14 מצרכים
1:30
הוראות הכנה
- מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד עד שהגרגירים נעשים לבנים. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בכף עץ.
- מוסיפים עגבנייה, פפריקה, פטרוזיליה, מלח ופלפל. מערבבים. מכסים ומכבים את האש.
- מערבבים את חומרי הרוטב בסיר רחב שיכול להכיל פלפלים ממולאים. מוסיפים למלית 2-3 כפות מהרוטב כדי שירטיב אותה מעט.
- חותכים את החלק העליון של הפלפלים וממלאים אותם במלית עד לשלושה רבעים מנפחם. מכסים בכיפת הפלפל שחתכנו ומסדרים בסיר בשכבה אחת בתוך הרוטב.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות או עד שהממולאים מוכנים והאורז רך. אחרי חצי שעה מציצים ובמידת הצורך מוסיפים נוזלים כדי שהממולאים לא יתייבשו
מתאים ל (8 מנות):
- 8 פלפלים
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן
- בצל, קצוץ דק דק
- שני שליש כוס אורז עגול
- 300 גרם בשר טחון
- עגבנייה, מגוררת
- כף פפריקה מתוקה
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
- קופסת (200 גרם) רסק עגבניות
- 3 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן
- 2 שיני שום, מעוכות
- 2-3 כוסות מרק צח או מים (ועוד
- קצת במידת הצורך)
- מעט סוכר
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בינוני
14 מצרכים
1:30
בינוני
19 מצרכים
0:45