כרובית מטוגנת במילוי בשר
בינוני
19 מצרכים
0:45
הוראות הכנה
- מסירים לפירחי כרובית את הרגלים (בדיוק כמו לפטריות) בעזרת סכין.
- שמים את הבשר בקערה. מוסיפים את יתר חומרי המילוי ומערבבים היטב.
- לממלאים את הכרובית: בצד בו הסרנו את הרגל מניחים חופן מהמלית ומצמידים אל הכרובית. מעצבים לצורת כדור.
- מגלגלים בקמח לאחר מכאן בביצה ולבסוף בפירורי הלחם ומטגנים בשמן חם עד שהכדורים זהובים מכל הצדדים.
- בשלב זה ניתן להגיש עם רוטב טחינה וסלט. במידה ורוצים להפוך לתבשיל, מכינים רוטב: מחממים שמן מוסיפים שום, תבלינים, מיץ תפוזים, לימון ודבש. מביאים לרתיחה.
- מכניסים פנימה את הכרובית. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15 דקות.
- מסירים את הכיסוי ומבשלים עוד 10 דקות, (אחת לכמה דקות מנענעים את הסיר, לא מערבבים) מגישים חם.
חומרים ל-6-8 מנות
- 1 כרובית מופרדת לפרחים גדולים
למלית
- 300 גרם בשר עוף/בקר טחון
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 2 שיני שום כתושות
- 2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר מרוסק
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 ביצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לטיגון
- קמח
- ביצה
- פירורי לחם
- שמן לטיגון עמוק
לרוטב
- 3 כפות שמן זית כתית מעולה
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית כורכום
- 2 כפות דבש
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כוס מיץ תפוזים
- מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
פלפלים ממולאים
בינוני
14 מצרכים
1:30
כרובית מטוגנת במילוי בשר
בינוני
19 מצרכים
0:45