אבי ביטון מפרגן: ריזוטו סלקים

אבי ביטון ביקר במסעדת יהלומה בנמל ומלמד איך להכין ריזוטו סלק עסיסי בהשראתה, כדי להפוך את החיים לוורודים יותר
בינוני
10 מצרכים
1:00

הוראות הכנה

  1. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית במחבת רחבה, עד הזהבה קלה. מוסיפים שום ואורז. מערבבים עד שכל הגרגרים מצופים בשמן.
  2. מוסיפים 1/3 מכמות ציר הירקות, עד כיסוי האורז, ומבשלים ללא מכסה ותוך ערבוב מידי פעם עד שהנוזלים נספגים.
  3. מוסיפים בהדרגה עוד ציר ירקות, כל פעם רק עד כיסוי האורז, ובוחשים עד שנספגים הנוזלים והאורז כבר כמעט רך.
  4. מוסיפים את הסלקים הטחונים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  5. מוסיפים שמנת, מערבבים ונותנים לה להיספג באורז. האורז צריך להיות רך אבל עדיין מעט קשה במרכזו (אל דנטה).
  6. מסירים מהאש, מוסיפים פרמזן, מערבבים ומפזרים מעט עלי אורגנו טריים. מגישים מיד.

אהבתם? שתפו

אבי ביטון מפרגן: ריזוטו סלקים

חומרים ל 3-4 סועדים

  • 3 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס אורז לריזוטו
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 2 סלקים בינוניים (כ-300 גרם) מבושלים וטחונים
  • מלח, פלפל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • עלי אורגנו טריים, להגשה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו