אבי ביטון מפרגן: ריזוטו סלקים
אבי ביטון ביקר במסעדת יהלומה בנמל ומלמד איך להכין ריזוטו סלק עסיסי בהשראתה, כדי להפוך את החיים לוורודים יותר
בינוני
10 מצרכים
1:00
הוראות הכנה
- מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית במחבת רחבה, עד הזהבה קלה. מוסיפים שום ואורז. מערבבים עד שכל הגרגרים מצופים בשמן.
- מוסיפים 1/3 מכמות ציר הירקות, עד כיסוי האורז, ומבשלים ללא מכסה ותוך ערבוב מידי פעם עד שהנוזלים נספגים.
- מוסיפים בהדרגה עוד ציר ירקות, כל פעם רק עד כיסוי האורז, ובוחשים עד שנספגים הנוזלים והאורז כבר כמעט רך.
- מוסיפים את הסלקים הטחונים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים שמנת, מערבבים ונותנים לה להיספג באורז. האורז צריך להיות רך אבל עדיין מעט קשה במרכזו (אל דנטה).
- מסירים מהאש, מוסיפים פרמזן, מערבבים ומפזרים מעט עלי אורגנו טריים. מגישים מיד.

חומרים ל 3-4 סועדים
- 3 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כוס אורז לריזוטו
- 4 כוסות ציר ירקות
- 2 סלקים בינוניים (כ-300 גרם) מבושלים וטחונים
- מלח, פלפל
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 3 כפות (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
- עלי אורגנו טריים, להגשה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
7 מצרכים
0:10
קל
11 מצרכים
0:25
קל
10 מצרכים
0:40