קציצות גבינה מהירות ומטוגנות
מתכון מצוין לניצול שאריות הגבינה שנותרו במקרר אחרי שבועות וכמובן להכין במיוחד לחג או סתם ללא סיבה מיוחדת. מה שבטוח - הן ייחטפו
קל
10 מצרכים
0:20
הוראות הכנה
- מערבבים בקערה את כל החומרים לתערובת אחידה (אם היא מאוד סמיכה מוסיפים עוד ביצה או גבינה רכה ואם היא דלילה, מוסיפים מעט פירורי לחם).
- יוצרים מהתערובת כ-20 קציצות בגודל בינוני (משקל כל קציצה כ-35 גרם).
- מחממים במחבת מעל להבה בינונית שמן לטיגון חצי עמוק. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה. מגישים חם לצד יוגורט קר.
חומרים ל-20 קציצות
- 250 גרם שאריות גבינה (קשבקבל, צהובה, בולגרית, צפתית, קוטג' וכו')
- 100 גרם (3/4 כוס + כף) פירורי לחם
- 4 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 3 ביצים
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה גס
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית שמיר קצוץ (לא חובה)
- מעט מלח (הגבינות מלוחות)
- 1 כפית נדיבה פלפל שחור
- שמן "עץ הזית" לטיגון חצי עמוק
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
פלאפל ירוק
קל
11 מצרכים
0:25
לביבות ירק וגבינות אפויות
קל
10 מצרכים
0:40
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45