אבי ביטון מפרגן: קובה סלק מהירה
הכנת קובה לא חייבת להיות ארוכה ומסובכת - אבי ביטון מגיש מתכון בהשראת מסעדת נאג'י העיראקית ברמלה, עם קיצור דרך מפתיע שלא יאלץ אתכם לגלגל
קל
15 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- מכינים את המרק: בסיר רחב שמים יחד את כל מרכיבי המרק כולל המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה סולת, בשר טחון, בצל, שום ושמן ומתבלים במלח ובפלפל.
- יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג פונג (הם יגדלו במהלך הבישול) ומכניסים לתוך המרק.
- מבשלים את הקציצות כ-20 דקות. בסיום הבישול מוסיפים מיץ לימון, מתקנים תיבול ומגישים עם אורז פרסי.
חומרים ל 5-6 סועדים
למרק
- 3 סלקים טריים, מגורדים
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות סילאן
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 5 שיני שום פרוסות
- 1 ליטר מים
- מלח
לקציצות
- 4 כפות סולת
- 1/2 ק"ג בשר עגל טחון
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 4 כפות שמן קנולה "עץ הזית"
- מלח ופלפל
להגשה
- מיץ מלימון 1
- אורז לבן
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
אבי ביטון מפרגן: קובה סלק מהירה
קל
15 מצרכים
1:0