אבי ביטון מפרגן: קובה סלק מהירה

הכנת קובה לא חייבת להיות ארוכה ומסובכת - אבי ביטון מגיש מתכון בהשראת מסעדת נאג'י העיראקית ברמלה, עם קיצור דרך מפתיע שלא יאלץ אתכם לגלגל
קל
15 מצרכים
1:0

הוראות הכנה

  1. מכינים את המרק: בסיר רחב שמים יחד את כל מרכיבי המרק כולל המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
  2. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה סולת, בשר טחון, בצל, שום ושמן ומתבלים במלח ובפלפל.
  3. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג פונג (הם יגדלו במהלך הבישול) ומכניסים לתוך המרק.
  4. מבשלים את הקציצות כ-20 דקות. בסיום הבישול מוסיפים מיץ לימון, מתקנים תיבול ומגישים עם אורז פרסי.

אהבתם? שתפו

אבי ביטון מפרגן: קובה סלק מהירה

חומרים ל 5-6 סועדים

למרק

  • 3 סלקים טריים, מגורדים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות סילאן
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 1 ליטר מים
  • מלח

לקציצות

  • 4 כפות סולת
  • 1/2 ק"ג בשר עגל טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן קנולה "עץ הזית"
  • מלח ופלפל

להגשה

  • מיץ מלימון 1
  • אורז לבן

מתכונים נוספים שאולי תאהבו