קדירת דגים קלה להכנה
קדירה נהדרת וקלה להכנה של דגים וירקות, שהאורחים יתענגו עליה. מגישים בערב שבת או בראש השנה, רצוי בקדירה בה היא התבשלה
קל
13 מצרכים
0:45
הוראות הכנה
- יוצקים שמן זית לסיר רחב. מוסיפים עגבניות, שום, גזר, בצל, פלפל חריף, פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים.
- מניחים על הירקות את פרוסות הדגים ומעליהם את הטימין. סוחטים לימון, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ומכסים.
- מביאים לרתיחה ומכסים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות, עד שהדגים והירקות רכים וטעימים.
- מגישים עם לחם לבן טרי.
חומרים ל 4-6 סועדים
- 1/2 כוס שמן זית "עץ הזית"
- 2 עגבניות קצוצות
- 10 שיני שום שלמות
- 1 גזר פרוס דק
- 1 בצל סגול פרוס
- 1 פלפל חריף פרוס
- 1 צרור פטרוזליה קצוצה
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 1 דג דניס חתוך לפרוסות
- 1 לברק חתוך לפרוסות
- 2 ענפי טימין
- מיץ מלימון אחד
- מלח גס
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל מאוד
8 מצרכים
0:15
קל מאוד
16 מצרכים
0:10
קל
13 מצרכים
0:45