הקרעפלך של סבתא ברטה
- מבשלים את תפוח האדמה במים עם 1/2 כפית מלח ומרסקים לפירה.
- מטגנים בצל בשמן ולאחר שהזהיב מוסיפים עוד כ-1/3 כוס שמן לתערובת.
- להוסיף 1/2 מתערובת הבצל והשמן לפירה ולתבל בפלפל, סוכר ומלח.
- להכין בצק מהקמח, המים והביצה. ללוש ולחלק לכ- 5 כדורים. לרדד כל כדור בנפרד לעובי של כ- 2 מ"מ. ליצור ריבועים 5X5 ס"מ.
- למלא כל ריבוע במילית תפוחי האדמה ולהדק היטב.
- לבשל את הקרעפאלאך בסיר מים רותחים, עד שיצופו למעלה.
את שאר תערובת השמן לערבב בין הקרפעלך.
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
דילוג לתוכן