הקרעפלך של סבתא ברטה
קל מאוד
6 מצרכים
0:40
הוראות הכנה
- מבשלים את תפוח האדמה במים עם 1/2 כפית מלח ומרסקים לפירה.
- מטגנים בצל בשמן ולאחר שהזהיב מוסיפים עוד כ-1/3 כוס שמן לתערובת.
- להוסיף 1/2 מתערובת הבצל והשמן לפירה ולתבל בפלפל, סוכר ומלח.
- להכין בצק מהקמח, המים והביצה. ללוש ולחלק לכ- 5 כדורים. לרדד כל כדור בנפרד לעובי של כ- 2 מ"מ. ליצור ריבועים 5X5 ס"מ.
- למלא כל ריבוע במילית תפוחי האדמה ולהדק היטב.
- לבשל את הקרעפאלאך בסיר מים רותחים, עד שיצופו למעלה.
את שאר תערובת השמן לערבב בין הקרפעלך.
- 6 תפוחי אדמה בינוניים ( 1.5 ק"ג)
- 1 בצל בינוני
- 1/2 – 3/4 ק"ג קמח רגיל
- 2.5 כוסות מים
- 1ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- 3 כפיות סוכר
- 1/2 כוס שמן קנולה 'עץ הזית'
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
פלאפל ירוק
קל
11 מצרכים
0:25
לביבות ירק וגבינות אפויות
קל
10 מצרכים
0:40
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45