הקרעפלך של סבתא ברטה

קל מאוד
6 מצרכים
0:40
  1. מבשלים את תפוח האדמה במים עם 1/2 כפית מלח ומרסקים לפירה.
  2. מטגנים בצל בשמן ולאחר שהזהיב מוסיפים עוד כ-1/3 כוס שמן לתערובת.
  3. להוסיף 1/2 מתערובת הבצל והשמן לפירה ולתבל בפלפל, סוכר ומלח.
  4. להכין בצק מהקמח, המים והביצה. ללוש ולחלק לכ- 5 כדורים. לרדד כל כדור בנפרד לעובי של כ- 2 מ"מ. ליצור ריבועים 5X5 ס"מ.
  5. למלא כל ריבוע במילית תפוחי האדמה ולהדק היטב.
  6. לבשל את הקרעפאלאך בסיר מים רותחים, עד שיצופו למעלה.
    את שאר תערובת השמן לערבב בין הקרפעלך.
אהבתם? שתפו
הקרעפלך של סבתא ברטה
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים ( 1.5 ק"ג)
  • 1 בצל בינוני
  • 1/2 – 3/4 ק"ג קמח רגיל
  • 2.5 כוסות מים
  • 1ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 3 כפיות סוכר
  • 1/2 כוס שמן קנולה 'עץ הזית'

מתכונים נוספים שאולי תאהבו