קציצות עיראקיות של סבתא

קציצות מטוגנות, רכות וטעימות ממש כמו של סבתא. הבסיס הוא תפוחי אדמה, אז למה לא להגיש אותן גם בל"ג בעומר או חנוכה?
קל
14 מצרכים
0:50

הוראות הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) במשך 30-40 דקות, עד לריכוך. בעודם חמים, מסירים בזהירות את הקליפה ומועכים לפירה בעזרת מזלג או מועך פירה. מקררים מעט.
  2. מוסיפים לפירה את שאר חומרי הלביבות מלבד הביצים. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב.
  4. מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה. מניחים כפות מהתערובת במחבת ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג וממשיכים כך עם שאר התערובת.

אהבתם? שתפו

קציצות עיראקיות של סבתא

חומרים ל-25 לביבות

ללביבות:

  • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 כפית כמון (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
  • 1 כפית פפריקה חריפה (רשות)
  • 1-2 כפיות שטוחות מלח
  • 2 כפות קמח רגיל או מלא
  • 2 ביצים
  • שמן, לטיגון רדוד

ליצירת כריכים:

  • 5 לחמניות
  • טחינה ביתית
  • פרוסות עגבניה
  • עלי חסה
  • פרוסות בצל סגול
  • מלפפונים חמוצים

מתכונים נוספים שאולי תאהבו