קציצות עיראקיות של סבתא
קציצות מטוגנות, רכות וטעימות ממש כמו של סבתא. הבסיס הוא תפוחי אדמה, אז למה לא להגיש אותן גם בל"ג בעומר או חנוכה?
קל
14 מצרכים
0:50
הוראות הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) במשך 30-40 דקות, עד לריכוך. בעודם חמים, מסירים בזהירות את הקליפה ומועכים לפירה בעזרת מזלג או מועך פירה. מקררים מעט.
- מוסיפים לפירה את שאר חומרי הלביבות מלבד הביצים. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב.
- מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה. מניחים כפות מהתערובת במחבת ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג וממשיכים כך עם שאר התערובת.
חומרים ל-25 לביבות
ללביבות:
- 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
- 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
- 1 כפית כמון (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
- 1 כפית פפריקה חריפה (רשות)
- 1-2 כפיות שטוחות מלח
- 2 כפות קמח רגיל או מלא
- 2 ביצים
- שמן, לטיגון רדוד
ליצירת כריכים:
- 5 לחמניות
- טחינה ביתית
- פרוסות עגבניה
- עלי חסה
- פרוסות בצל סגול
- מלפפונים חמוצים
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
7 מצרכים
0:10
קל
11 מצרכים
0:25
קל
10 מצרכים
0:40