אינצ'ילדה: מאפה טורטיות ממולאות בגבינה
קבלו מתכון של רות אוליבר לקנלוני של מקסיקו - טורטיות מגולגלות במילוי תערובת גבינות ואפויות ברוטב עגבניות. תענוג אמיתי
בינוני
18 מצרכים
0:40
הוראות הכנה
- מכינים פסטו: שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים לקבלת משחה. מעבירים לקערה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה מלבנית בגודל 25*20.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
- ממלאים את הטורטיות: מורחים על כל טורטייה שכבת פסטו, עליה 2 כפות מהמלית ומגלגלים. מניחים בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות.
- מערבבים בקערה קטנה את חומרי הרוטב מלבד הגבינה ויוצקים על הטורטיות. מפזרים מעל גבינה מגוררת.
- אופים בתנור 25 דקות ללא כיסוי, עד שהמאפה חם ומבעבע. מגישים עם שמנת חמוצה וכוסברה קצוצה.
חומרים ל-8 מנות
8 טורטיות בקוטר 20 ס"מ
לפסטו
- 1 צרור כוסברה או בזיליקום
- 3 שיני שום
- 1/3 כוס שמן זית "עץ הזית"
- 50 גרם צנוברים
- 50 גרם גבינת פרמזן
למלית גבינות
- 1 גביע קוטג'
- 150 גרם גבינת צ'דר מגורדת
- 1/2 גביע שמנת חמוצה
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח
לרוטב
- 3 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 1/2 כוס מים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 פלפל חריף קצוץ דק
- 1 כף אבקת צ'ילי
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- 1/4 כפית כמון טחון
- 1 שן שום כתושה
- 50 גרם גבינת פרמזן או צ'דר מגוררת
להגשה
- שמנת חמוצה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
סמבוסק מטוגן במלית חומוס
בינוני
14 מצרכים
1:25
פשטידת תירס
קל מאוד
9 מצרכים
0:50
בראוניז
קל מאוד
10 מצרכים
0:30