דאל: תבשיל הודי של עדשים כתומות

מתכון לתבשיל עדשים עשיר בטעמים, שיטיס אתכם ישר להודו הרחוקה. מומלץ להגיש עם אורז בסמטי לבן או מלא
קל
14 מצרכים
0:45

הוראות הכנה

  1. מעבירים את העדשים השטופות לסיר, מוסיפים כורכום ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית ללא כיסוי 15-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות ומתחילות להתפרק. מדי פעם בוחשים ואם צריך מוסיפים מעט מים, לדילול.
  2. יוצקים שמן למחבת קטנה ומטגנים בצל, ג'ינג'ר, שום וזרעי חרדל מעל להבה בינונית במשך כדקה וחצי, עד שהבצל מתרכך מעט.
  3. מוסיפים אבקת קארי, כמון ופלפל שחור, מערבבים וממשיכים לטגן עוד חצי דקה. נזהרים לא לשרוף את התבלינים.
  4. מעבירים את תכולת המחבת אל סיר העדשים. בוחשים היטב ומוסיפים מלח לפי הטעם. מגישים עם כוסברה וקוביות עגבניה.*הדאל נשמר בקירור עד 3 ימים.

אהבתם? שתפו

דאל: תבשיל הודי של עדשים כתומות

4-5 מנות

לעדשים

  • 2 כוסות עדשים כתומות או צהובות, שטופות היטב ומסוננות
  • 1 כפית כורכום (או לפי הטעם)
  • ½ 3 כוסות מים

לתיבול

  • ¼ כוס שמן זית "עץ הזית"
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה או מגוררת
  • 3-4 שיני שום, כתושות או מגוררות
  • ½ כפית זרעי חרדל
  • 1 כפית אבקת קארי
  • ½ כפית כמון טחון
  • פלפל שחור

להגשה

  • עלי כוסברה
  • קוביות עגבנייה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו