דאל: תבשיל הודי של עדשים כתומות
מתכון לתבשיל עדשים עשיר בטעמים, שיטיס אתכם ישר להודו הרחוקה. מומלץ להגיש עם אורז בסמטי לבן או מלא
קל
14 מצרכים
0:45
הוראות הכנה
- מעבירים את העדשים השטופות לסיר, מוסיפים כורכום ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית ללא כיסוי 15-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות ומתחילות להתפרק. מדי פעם בוחשים ואם צריך מוסיפים מעט מים, לדילול.
- יוצקים שמן למחבת קטנה ומטגנים בצל, ג'ינג'ר, שום וזרעי חרדל מעל להבה בינונית במשך כדקה וחצי, עד שהבצל מתרכך מעט.
- מוסיפים אבקת קארי, כמון ופלפל שחור, מערבבים וממשיכים לטגן עוד חצי דקה. נזהרים לא לשרוף את התבלינים.
- מעבירים את תכולת המחבת אל סיר העדשים. בוחשים היטב ומוסיפים מלח לפי הטעם. מגישים עם כוסברה וקוביות עגבניה.*הדאל נשמר בקירור עד 3 ימים.
4-5 מנות
לעדשים
- 2 כוסות עדשים כתומות או צהובות, שטופות היטב ומסוננות
- 1 כפית כורכום (או לפי הטעם)
- ½ 3 כוסות מים
לתיבול
- ¼ כוס שמן זית "עץ הזית"
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
- חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה או מגוררת
- 3-4 שיני שום, כתושות או מגוררות
- ½ כפית זרעי חרדל
- 1 כפית אבקת קארי
- ½ כפית כמון טחון
- פלפל שחור
להגשה
- עלי כוסברה
- קוביות עגבנייה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
דאל: תבשיל הודי של עדשים כתומות
קל
14 מצרכים
0:45