מרק עוף עם קניידלך לפסח

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
20 מצרכים
0:45
  1. מביאים לרתיחה עוף בסיר עם מים, מבשלים ומורידים את הקצף. מוסיפים את יתר המרכיבים של המרק וממשיכים לבשל עוד שעה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
  2. מערבבים בקערה את קמח המצה, מלח ופלפל (ועוד תבלינים אם רוצים). מוסיפים את המרק החם (או מים חמים) והשמן ומערבבים לכדי תערובת אחידה. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים. כשהיא נבלעת מוסיפים את הביצה השנייה ומערבבים. מעבירים את התערובת למקרר לשעה-שעתיים להתייצבות.
  3. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל פינג-פונג בעזרת ידיים משומנות (אם חשוב שיהיו עגולים ויפים, מניחים במגש ומעבירים למקרר לשעה).
  4. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח, מוסיפים את אבקת מרק עוף או שמבשלים במרק עוף ומבשלים את הקניידלך בשלושה סבבים כ-20 דקות על להבה נמוכה. מוציאים בכף מחוררת לכלי שטוח ומצננים.
  5. לפני ההגשה מחממים את הקניידלך במרק שבו מגישים אותם.
אהבתם? שתפו
מרק עוף עם קניידלך לפסח

מרכיבים ל-6 מנות:

למרק:

  • 1 עוף שלם (או זוג כרעיים + עצמות עוף שנותרו אחרי פירוק)
  • 1/2 גרון הודו
  • 1 בצל שלם קלוף
  • 1 גזר שלם קלוף
  • 1 שורש סלרי שלם קלוף
  • 1 שורש פטרוזיליה שלם, קלוף
  • 1 כפית מלח (או מרק עוף למי שמעדיף)
  • 3 ליטר מים
  • 1 צרור שמיר ופטרוזיליה

לקניידלך (20 כדורים):

  • 1 כוס קמח מצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3/4 כוס מרק חם או מים חמים
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 ביצים
  • ניתן להוסיף לתערובת (אחד או יותר):
  • חופן עשבי תיבול קצוצים, דגש על שמיר
  • פפריקה, כמון וכורכום
  • גזר או חתיכה של דלעת מבושלים מהמרק מעוכים
  • חופן עוף טחון

מתכונים נוספים שאולי תאהבו