פולנטה רכה עם סלט עגבניות
מנת פולנטה רכה וסמיכה היא מה שנהוג לכנות "טעם מנחם של בית", לפחות עבור מי שגדלו באיטליה או ברומניה (שם היא נקראת ממליגה). מגישים עם סלט עגבניות ומתענגים
קל
9 מצרכים
0:20
הוראות הכנה
- מכינים את הפולנטה: יוצקים את החלב לסיר קטן. מוסיפים שמן ומפזרים מעל קמח תירס בשכבה אחידה. מחממים מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שמתקבל קרם סמיך ורך (אם העיסה סמיכה ודביקה מדי, מוסיפים מעט חלב). מתבלים במלח ומערבבים. חשוב לשמור חם כדי שהפולנטה לא תתקשה – אפשר להניח מעל קערה עם מים רותחים או להוסיף מעט חלב ולחמם שוב.
- מכינים את הסלט: מערבבים בקערה עגבניות, שום, בזיליקום, השום, שמן זית ומלח.
- מעבירים את הפולנטה לצלחת מעט עמוקה, מניחים ליד סלט עגבניות וכף גדושה של שמנת חמוצה ומפזרים מעל פרמזן.
*כשהפולנטה מתקררת היא מתקשה ומאבדת ממרקמה. את השאריות אפשר לשטח על תבנית, לאפות ולחתוך לקוביות.
לפולנטה
- 1/2 כוס קמח פולנטה
- 2 כוסות חלב
- 3 כפות שמן זית "עץ הזית"
- מלח
לסלט עגבניות
- 2 עגבניות קצוצות
- 1 שן שום כתושה
- עלי בזיליקום טרי
- שמן זית "עץ הזית"
- מלח
להגשה
- 1 גביע שמנת חמוצה 27 אחוז
- גבינת פרמזן מגוררת
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
פלאפל ירוק
קל
11 מצרכים
0:25
לביבות ירק וגבינות אפויות
קל
10 מצרכים
0:40
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45