לביבות תפוחי אדמה
מתכון של רוני כהן
קל
9 מצרכים
0:25
הוראות הכנה
- מגרדים את תפוחי האדמה בפומפיה גסה וסוחטים היטב את הנוזלים. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
- מחממים מחבת, מתיזים תרסיס שמן זית בטעם שאוהבים (לימון, שום או צ'ילי), מייצרים בעזרת כף לביבות בגודל רצוי ומטגנים 2-3 דקות מכל צד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים את הלביבות לצד שמנת.
מרכיבים ל-3-4 מנות:
ללביבות:
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל קטן חתוך לפרוסות דקות
- 1 ביצה
- 1 כף גדושה קמח
- 1 כפית מלח
- תרסיס שמן זית בטעם לימון
- תרסיס שמן זית בטעם שום
- תרסיס שמן זית בטעם צ'ילי
להגשה:
- שמנת חמוצה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
פלאפל ירוק
קל
11 מצרכים
0:25
לביבות ירק וגבינות אפויות
קל
10 מצרכים
0:40
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45