מרק עגבניות

לקראת הסופה שתגיע בסוף השבוע מכין אבי ביטון מרק עגבניות מהביל וקל מאוד להכנה, מחומרים שיש לכל אחד בבית
קל מאוד
9 מצרכים
0:45

הוראות הכנה

  1. בסיר עמוק מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל. מוסיפים סוכר ומלח ומטגנים עד להשחמה.
  2. מוסיפים את העגבניות ומטגנים קלות. מוסיפים מלח ושום. מנמיכים את הלהבה ומבשלים. לאחר שהעגבניות הגירו את רוב הנוזלים מוסיפים מים וממשיכים לבשל כחצי שעה.
  3. טוחנים היטב את המרק בבלנדר מוט.
  4. מעל הקצפת בוזקים מעט זעתר.
  5. בכל קערת מרק מניחים מרק עגבניות ומעל מקשטים בשמנת זעתר ובמעט שמן זית.

אהבתם? שתפו

מרק עגבניות
  • 2 ק"ג עגבניות בשלות חתוכות
  • 4 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 10 שיני שום כתושות
  • כף סוכר
  • 2 כוסות מים
  • מלח

להגשה:

  • שמנת מתוקה מוקצפת
  • זעתר
  • שמן זית

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

מרק עגבניות
קל מאוד
9 מצרכים
0:45