מרק עגבניות
לקראת הסופה שתגיע בסוף השבוע מכין אבי ביטון מרק עגבניות מהביל וקל מאוד להכנה, מחומרים שיש לכל אחד בבית
קל מאוד
9 מצרכים
0:45
הוראות הכנה
- בסיר עמוק מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל. מוסיפים סוכר ומלח ומטגנים עד להשחמה.
- מוסיפים את העגבניות ומטגנים קלות. מוסיפים מלח ושום. מנמיכים את הלהבה ומבשלים. לאחר שהעגבניות הגירו את רוב הנוזלים מוסיפים מים וממשיכים לבשל כחצי שעה.
- טוחנים היטב את המרק בבלנדר מוט.
- מעל הקצפת בוזקים מעט זעתר.
- בכל קערת מרק מניחים מרק עגבניות ומעל מקשטים בשמנת זעתר ובמעט שמן זית.
- 2 ק"ג עגבניות בשלות חתוכות
- 4 בצלים גדולים פרוסים דק
- 4 כפות שמן זית כתית מעולה
- 10 שיני שום כתושות
- כף סוכר
- 2 כוסות מים
- מלח
להגשה:
- שמנת מתוקה מוקצפת
- זעתר
- שמן זית
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
מרק עגבניות
קל מאוד
9 מצרכים
0:45