כתבות

דף הבית / כתבות

מגוון מאמרים וטיפים על שמן זית ומידע מרתק על יתרונות השימוש בשמנים איכותיים.

סופגניות קלאסיות

איך שמן זית איכותי משנה את חוויית הטיגון בחג

אורז עם שפע ירקות ופילה טונה

פילה טונה: הסטייק החדש של המטבח הבריא

קציצות כרישה ועדשים עם רוטב עגבניות ושמן זית

שולחן חגיגי ברוח ים-תיכונית

עוגת דבש עם תפוח- שמן קנולה

קינוחים מיוחדים לראש השנה עם שמן זית

מחפשים דרך מרעננת לפתוח את השנה החדשה? הכירו קינוחים מיוחדים לראש השנה עם שמן זית – שילוב מפתיע של בריאות, טעם וחגיגיות.

שניצלוני עוף בציפוי תפוצ'יפס

שמן חמניות: בין מסורת לבריאות, כך תשתמשו בו נכון

עוגת דבש עם תפוח- שמן קנולה

למה שמן קנולה הוא המנצח במטבח הישראלי?

שמן שומשום - אטריות מוקפצות עם עוף וירקות בשמן שומשום

שמן שומשום: שימושים קולינריים במטבח האסייתי

שמן שומשום זה לא רק תבלין. זה סיפור של היסטוריה, תרבות, ריח משכר וטעם בלתי נשכח. השמן נחשב לאחד מהשמנים הוותיקים ביותר בעולם. במטבח האסייתי הוא תופס מקום מרכזי בזכות טעמו האגוזי, הארומה החמה והיכולת המופלאה לשדרג כמעט כל מנה. אבל מעבר לטעם, שמן השומשום הוא תוצר של מסורת קולינרית עשירה, בריאות טבעית ושיטות הפקה מרתקות שנשמרו במשך אלפי שנים. השימוש בשומשום לצרכים קולינריים ורפואיים מתועד כבר לפני יותר מ-4,000 שנה. מקורו של הצמח ככל הנראה באזור תת-היבשת ההודית, והוא הופץ לאורך ההיסטוריה לאזורי סין, המזרח התיכון ואפריקה. בכתבים סיניים קדומים מתועדים מתכונים ושימושים בשמן שומשום לצרכים רפואיים, בעוד שבכתבים הודיים הוא תופס מקום של כבוד ברפואה האיורוודית. במזרח אסיה שמן השומשום מסמל שפע, טוהר וחום ולעיתים אף משמש בטקסים מסורתיים. חשיבותו כה גדולה עד שבאזורים מסוימים ביפן ובקוריאה נחשב שמן שומשום למצרך בסיסי בדיוק כמו אורז או סויה.

שמן זרעי ענבים

שמן זרעי ענבים – שימושים בבישול ויתרונות בריאותיים

שמן זרעי ענבים (Grapeseed Oil) הוא אולי לא הכוכב המפורסם ביותר במטבח, אבל הוא בהחלט אחד מהשמנים המתוחכמים, הבריאים והשימושיים ביותר שתוכלו לשלב בבישול היומיומי. מדובר בשמן קל, בעל טעם ניטרלי, נקודת עישון גבוהה ומרקם עדין. כל אלו הופכים אותו לבחירה אידאלית עבור מגוון רחב של שיטות בישול, מאפייה ועד טיגון. מעבר לכך, הוא עשיר ברכיבים תזונתיים ונחשב לבעל סגולות בריאותיות מרשימות.

קציצות טונה קיטו עם קמח שקדים – קלות, בריאות וממכרות

מה הישראלים הכי אוהבים להכין עם טונה?

שמן זית

היתרונות הבריאותיים של שמן זית ואיך משתמשים בו נכון

שמן זית נחשב לאחד המרכיבים החשובים והבריאים ביותר בתזונה הים-תיכונית. הוא מלווה את התרבות הקולינרית של מדינות רבות לאורך ההיסטוריה ומשמש לא רק כמוצר מזון, אלא גם כחומר טיפולי וקוסמטי.

סיבות טובות לאכול חלבון של טונה לאחר אימון

אתם מאלו שמביאים טונה לחדר הכושר ואוכלים מיד בסיום האימון? מכירים כאלו? החדשות הטובות – יש הרבה סיבות למה אתם ממש צודקים. וגם יש פתרון מהפכני בדיוק לזה! אז בואו נצעד מהתאוריה למעשה.

הדיאטה הים תיכונית עושה כבוד לדגים

לדגים מקום של כבוד בדיאטה ים תיכונית מאוזנת ובריאה, בהנחיות החדשות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 1-2 מנות דג בשבוע. לפי ההמלצות דגים הם מקור טוב לחומצות שומן אומגה 3 ולכן ההמלצה היא היא לצריכת דגי ים עם תכולת שומן בינונית עד גבוהה כמו סלמון וטונה.

טונה

שילוב טונה במהלך היום

ללא ספק טונה בקופסא יכולה ללוות אותנו לאורך כל היום ובכל הארוחות. בין אם מדובר בארוחת ערב משפחתית באמצע השבוע, ארוחה חגיגית, פיקניק בחיק הטבע, כריך באמצע יום הלימודים, אחרי אימון כושר ועוד…

שומנים ותזונה

שומנים ותזונה

בשנים האחרונות חל מהפך בתפיסה של חשיבות השומן לבריאותנו. לא עוד המלצה גורפת להפחית בכמות השומן הנצרכת. אלא הבחנה בין שומנים בריאים למזיקים, והמלצה לשלב בתפריט יותר שומנים בריאים ופחות שומנים מזיקים.

במה מצטיינים שמני עץ הזית

השומנים הטובים הינם אבן יסוד בקרומי כל התאים בגוף. השומנים משמשים כממיסים של חלק מהויטמינים ומסייעים בתהליך ספיגתם במעי ונשיאתם בדם. השומנים מורכבים מסוגים שונים של חומצות שומן, בהן שתיים הנחשבות לחיוניות, אותן הגוף אינו יכול לייצר בעצמו