דגים מרוקאיים של סבתא מרים
קל מאוד
9 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- סוחטים מעט לימון על הדגים, משני הצדדים, ומניחים לדגים כרבע-חצי שעה.
- לוקחים סיר או מחבת גדול ונמוך ומניחים על התחתית את פרוסות הגזר. מניחים מחצית מצרור הכוסברה חתוך גס ומעל את הדגים. מעל הדגים מניחים את המחצית השנייה של צרור הכוסברה חתוך גס ומפזרים את שיני השום השלמות.
- בקערית מערבבים את השמן עם שיני השום הכתושות, מלח, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה וגרעיני הצ`ילי. שופכים מעל הדגים ומוסיפים את המים לסיר.
- מכסים במכסה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד שהדג מוכן והרוטב מצטמצם ומסמיך. יש להקפיד לא לבשל את הדגים יתר על המידה אחרת הם יתייבשו. מגישים עם חלה או לחם לבן.
- 4 פילטים של דג בס טרי או קפוא (או כל דג אחר שאתם אוהבים, כגון: מושט, נסיכת הנילוס וכיוצ"ב)
- 2 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות באלכסון
- צרור כוסברה גדול
- 6-8 שיני שום כתושות
- 6-8 שיני שום שלמות קלופות
- כפית פפריקה אדומה חריפה
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- כפית גרעיני צ`ילי אדום (ניתן להוסיף יותר או להפחית, תלוי ברמת החריפות שאתם אוהבים)
- מלח לפי הטעם
- רבע – חצי כוס מים
- חצי כוס שמן 'עץ הזית'
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצל דג בציפוי פנקו ושברי אגוזים
קל
11 מצרכים
0:20
קציצות טונה עם צ'ומה ולימון כבוש
קל
7 מצרכים
0:20
גלילות מצה ממולאות בטונה
קל
12 מצרכים
0:30