חריימה מנצח

בינוני
12 מצרכים
0:45
  1. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים כחצי דקה עד שעולה ריח.
  2. מוסיפים עגבניות מרוסקות ואת רכז העגבניות, מערבבים ומטגנים יחד כ-3 דקות. יוצקים מים ומערבבים.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות לאיחוד הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול (חשוב שהרוטב יהיה ממש טעים בשלב הזה).
  4. מסדרים את נתחי הדג ברוטב ומבשלים כרבע שעה או עד שהדג עשוי (היזהרו לא לייבש אותו). מגישים עם כוסברה ורבעי לימון.
אהבתם? שתפו
חריימה מנצח

6 מנות

  • 2 דגי מוסר ים או בורי, פרוסים ל-2-3 חתיכות עם העצמות
  • חצי כוס שמן זית כתית מעולה מעודן
  • 6-8 שיני שום, קלופות וכתושות (אם זה שום עדין, אפילו יותר)
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קימל טחון
  • חצי כפית כורכום
  • מלח
  • 3 עגבניות, מרוסקות על פומפייה
  • 1 קופסה קטנה (200 גרם) של רכז עגבניות (עדיף איטלקי)
  • כחצי כוס מים

להגשה:

  • כוסברה
  • לימון, פרוס לרבעים

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו