חריימה מנצח
בינוני
12 מצרכים
0:45
הוראות הכנה
- מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים כחצי דקה עד שעולה ריח.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות ואת רכז העגבניות, מערבבים ומטגנים יחד כ-3 דקות. יוצקים מים ומערבבים.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות לאיחוד הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול (חשוב שהרוטב יהיה ממש טעים בשלב הזה).
- מסדרים את נתחי הדג ברוטב ומבשלים כרבע שעה או עד שהדג עשוי (היזהרו לא לייבש אותו). מגישים עם כוסברה ורבעי לימון.
6 מנות
- 2 דגי מוסר ים או בורי, פרוסים ל-2-3 חתיכות עם העצמות
- חצי כוס שמן זית כתית מעולה מעודן
- 6-8 שיני שום, קלופות וכתושות (אם זה שום עדין, אפילו יותר)
- 2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קימל טחון
- חצי כפית כורכום
- מלח
- 3 עגבניות, מרוסקות על פומפייה
- 1 קופסה קטנה (200 גרם) של רכז עגבניות (עדיף איטלקי)
- כחצי כוס מים
להגשה:
- כוסברה
- לימון, פרוס לרבעים
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קציצות טונה עם צ'ומה ולימון כבוש
קל
7 מצרכים
0:20
גלילות מצה ממולאות בטונה
קל
12 מצרכים
0:30
קציצות דגים כשרות לפסח ברוטב פלפל צ'ומה
קל
24 מצרכים
0:45