לחמג'ון
קל
15 מצרכים
1:30
הוראות הכנה
- הכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
- מכסים את הקערה עם הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- הכנת המילוי: מערבבים יחד את חומרי המילוי ומחלקים ל-10 כדורי בשר.
- הרכבת הלחמעג'ון: קורצים מהבצק 10 כדורים ומשטחים כל אחד לפיתה קטנה- בהתחלה עם אצבעות הידיים ואחר כך ניתן להיעזר במערוך. מניחים על כל בצק מרודד כדור בשר מהמלית ומשטחים על פני הבצק.
- אופים כ-12 דקות עד שהבצק שחום בקצוות.
- מזלפים מעט שמן זית ומפזרים בצל ירוק קצוץ מעל.
כמות: 10 יחידות
לבצק:
- 500 גרם (1/2 3 כוסות+ כף) קמח
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים
- 1 כף שמן זית כתית מעולה מעודן
למילוי הבשר:
- 300 גרם בשר טלה טחון גס
- 2 כפות רכז רימונים
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 שן שום כתושה
- מלח, פלפל
- עגבניה קלופה וקצוצה
להגשה:
- שמן זית
- בצל ירוק קצוץ
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
ברוסקטת עגבניות ושום עם קרפצ'יו בקר
קל
11 מצרכים
0:20
לחמג'ון
קל
15 מצרכים
1:30
רוגעלך בשר: קבב עטוף בבצק מלאווח
קל
14 מצרכים
1:10