מפרום
קל מאוד
11 מצרכים
2:0
הוראות הכנה
- מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים יחד ולשים בידיים כדי שהתערובת תהיה אחידה וחום הידיים יחבר בין המרכיבים ויטמיע את הטעמים.
- מכינים את תפוחי האדמה למילוי: מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות אחידות בעובי 3 ס"מ. כל פרוסה כזאת חוצים לרוחב ומשאירים צד אחד מחובר (לקבלת מעין פה).
- ממלאים: יוצרים קציצות וממלאים כל כריך תפוח אדמה בקציצה. מהדקים את הצד החתוך.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים בצל וסלרי ומאדים יחד 3 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ. מוסיפים מרק או מים, תבלינים ופלפלצ'ומה. מערבבים, מכסים ומבשלים 10 דקות לקבלת רוטב.
- מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק, כמו לשניצל.
- מטגנים: מקמחים את כריכי תפוח האדמה, טובלים בביצה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה.
- מבשלים: מניחים את תפוחי האדמה הממולאים והמטוגנים ברוטב, מכסים ומבשלים כשעה בחום נמוך – על הכיריים או בתנור. במידת הצורך מוסיפים עוד מרק או מ
8 מנות
כ-24 ממולאים:
- 3-4 תפוחי אדמה בגודל דומה
- חצי כוס קמח
- 2 ביצים טרופות
- מלח
- פלפל שחור
למלית הבשר:
- 500 גרם בקר טחון
- 1 בצל, קצוץ או מגורר בפומפייה
- 1 תפוח אדמה, מגורר בפומפייה
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
- 1 כפית גדושה תערובת תיבול למפרום (מכונה לפעמים בהרט למפרום)
- מלח
- פלפל שחור
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה ארומתי
- 1 בצל, קצוץ
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים
- 3 כפות רסק עגבניות
- 3 כוסות מרק או מים
- 1 כפית גדושה תערובת תיבול למפרום (מכונה לפעמים בהרט למפרום)
- חצי כפית קימל טחון
- כפית-כף (תלוי במידת החריפות הרצויה) פלפלצ'ומה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצל עגל בציפוי פירורי לחם ועשבי תיבול
קל
12 מצרכים
0:30
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30