מפרום

קל מאוד
11 מצרכים
2:0
  1. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים יחד ולשים בידיים כדי שהתערובת תהיה אחידה וחום הידיים יחבר בין המרכיבים ויטמיע את הטעמים.
  2. מכינים את תפוחי האדמה למילוי: מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות אחידות בעובי 3 ס"מ. כל פרוסה כזאת חוצים לרוחב ומשאירים צד אחד מחובר (לקבלת מעין פה).
  3. ממלאים: יוצרים קציצות וממלאים כל כריך תפוח אדמה בקציצה. מהדקים את הצד החתוך.
  4. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים בצל וסלרי ומאדים יחד 3 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ. מוסיפים מרק או מים, תבלינים ופלפלצ'ומה. מערבבים, מכסים ומבשלים 10 דקות לקבלת רוטב.
  5. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק, כמו לשניצל.
  6. מטגנים: מקמחים את כריכי תפוח האדמה, טובלים בביצה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה.
  7. מבשלים: מניחים את תפוחי האדמה הממולאים והמטוגנים ברוטב, מכסים ומבשלים כשעה בחום נמוך – על הכיריים או בתנור. במידת הצורך מוסיפים עוד מרק או מ
אהבתם? שתפו
מפרום

8 מנות

כ-24 ממולאים:

  • 3-4 תפוחי אדמה בגודל דומה
  • חצי כוס קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • מלח
  • פלפל שחור

למלית הבשר:

  • 500 גרם בקר טחון
  • 1 בצל, קצוץ או מגורר בפומפייה
  • 1 תפוח אדמה, מגורר בפומפייה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
  • 1 כפית גדושה תערובת תיבול למפרום (מכונה לפעמים בהרט למפרום)
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה ארומתי
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 3 כוסות מרק או מים
  • 1 כפית גדושה תערובת תיבול למפרום (מכונה לפעמים בהרט למפרום)
  • חצי כפית קימל טחון
  • כפית-כף (תלוי במידת החריפות הרצויה) פלפלצ'ומה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

דלעת ממולאת דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30
קרפצ'ו סינטה זריז קרפצ'ו סינטה זריז
קל
6 מצרכים
0:10