אבי ביטון מפרגן: מאפה קובה בשכבות

אבי ביטון התלהב מהקובה המעולה של מסעדת עזורה הירושלמית ומלמד איך מכינים מתכון דומה עם טריק מפתיע - במקום לבשל ברוטב, הוא אופה את הקובה בתנור בקלי קלות
בינוני
13 מצרכים
1:0
  1. מעבירים את הבורגול למסננת ושוטפים כ-5 דקות מתחת למים זורמים.
  2. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר חומרי הבצק ומערבבים  לתערובת אחידה ונוחה לעבודה.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את חומרי המילוי.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מברישים תבנית מלבנית בשמן זית ומרפדים אותה במחצית מכמות הבצק. מניחים את המילוי על הבצק ומשטחים. עליו מניחים את המחצית השניה של הבצק, משטחים ומהדקים.
  6. מסמנים בחלק העליון של הבצק מעויינים, בעזרת סכין חדה. מזלפים מעל שמן זית ואופים 30-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
  7. מניחים למאפה להתקרר מעט ומגישים.
אהבתם? שתפו
אבי ביטון מפרגן: מאפה קובה בשכבות

לבצק

  • 2 כוסות בורגול דק
  • 1/2 כוס קמח
  • 3 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 150 גרם בשר טחון
  • 1 כף רסק עגבניות

למילוי

  • 750 גרם בשר טחון
  • 4 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.
  • 1 כפית כמון

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

דלעת ממולאת דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30
קרפצ'ו סינטה זריז קרפצ'ו סינטה זריז
קל
6 מצרכים
0:10
דילוג לתוכן