אבי ביטון מפרגן: מאפה קובה בשכבות
אבי ביטון התלהב מהקובה המעולה של מסעדת עזורה הירושלמית ומלמד איך מכינים מתכון דומה עם טריק מפתיע - במקום לבשל ברוטב, הוא אופה את הקובה בתנור בקלי קלות
בינוני
13 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- מעבירים את הבורגול למסננת ושוטפים כ-5 דקות מתחת למים זורמים.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר חומרי הבצק ומערבבים לתערובת אחידה ונוחה לעבודה.
- מערבבים בקערה נפרדת את חומרי המילוי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים תבנית מלבנית בשמן זית ומרפדים אותה במחצית מכמות הבצק. מניחים את המילוי על הבצק ומשטחים. עליו מניחים את המחצית השניה של הבצק, משטחים ומהדקים.
- מסמנים בחלק העליון של הבצק מעויינים, בעזרת סכין חדה. מזלפים מעל שמן זית ואופים 30-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
- מניחים למאפה להתקרר מעט ומגישים.
לבצק
- 2 כוסות בורגול דק
- 1/2 כוס קמח
- 3 כפות שמן זית "עץ הזית"
- מלח
- פלפל גרוס
- 150 גרם בשר טחון
- 1 כף רסק עגבניות
למילוי
- 750 גרם בשר טחון
- 4 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס צנוברים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.
- 1 כפית כמון
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30
קרפצ'ו סינטה זריז
קל
6 מצרכים
0:10