נתח כתף בקר בעשבי תיבול
קל מאוד
8 מצרכים
30:0
הוראות הכנה
- מערבבים את כל החומרים מלבד השום והמלח.
- מעסים את נתח הבשר בבלילה שנוצרה לפחות 5 דקות עד שהשמן והאורגנו ושאר המרכיבים יחדרו היטב לבשר.
- מועכים מעט את שיני השום ותוקעים בעזרת סכין לאורך נתח הבשר מלמעלה.(שהשום ייספג בבשר).מפזרים למעלה קורט מלח גס ופלפל שחור.
- מניחים בתבנית אפיה (רצוי מזכוכית).עוטפים הכול בניילון נצמד ומניחים במקרר ל24 שעות.
- למחרת מוצאים את הניילון ומחממים תנור לחום נמוך של 70 מעלות בערך ל 45 דקות.
- מוציאים מהתנור ובעזרת סכין בשר חותכים לנתחים בעובי ס"מ אחד ועוטפים את כל המגש בנייר כסף.מכבים את התנור ומכניסים את הבשר שוב ל25 דקות.
ניתן לאכול חם רצוי בתוספת רוטב צ`ימיצ`ורי.
- נתח כתף בקר מס' 5
- 5 כפות חרדל משובח
- מלח גס
- 5 שיני שום
- אורגנו
- פלפל שחור גרוס
- 2כפות דבש
- שמן קנולה 'עץ הזית' או שמן זית 'עץ הזית'
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצל עגל בציפוי פירורי לחם ועשבי תיבול
קל
12 מצרכים
0:30
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30