סנדביץ' קציצות
קל
16 מצרכים
1:5
הוראות הכנה
- קוצצים את הפטרוזיליה, הבצל והשום, מכניסים למעבד מזון (ניתן גם את הביצה) וטוחנים בכמה פולסים קצרים.
- מוסיפים את התערובת לבשר הטחון ומסיימים בהוספת פירורי לחם, ביצה (אם לא הוכנסה קודם) ובתיבול של מלח ופלפל. לשים עד לקבל תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל שאוהבים.
- הרוטב: מחממים בסיר את השמן, מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום. מטגנים יחד 1-2 דקות.
- מוסיפים את העגבניות והרסק ומטגנים יחד 5 דקות. מתבלים בפפריקה מתוקה, סוכר, מלח ופלפל.
- שופכים פנימה את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים, מכסים ומבשלים 30 דקות על אש קטנה.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הרוטב, מתקנים תיבול ומכניסים את הקציצות לרוטב החם (חשוב שלא יהיה רותח). מבשלים 20-30 דקות.
- מרכיבים את הסנדביץ': מורחים על הלחם מטבוחה בנדיבות. ממלאים בקציצות (בערך 6 יחידות), לימון כבוש וחצילים לפי הטעם. זוללים.
לקציצות:
- 500 גרם בשר טחון
- צרור פטרוזיליה
- 1 בצל גדול
- 4 שיני שום
- מלח ופלפל
- 1 ביצה
- 50 גרם פירורי לחם (1/2 כוס)
לרוטב:
- 5 כפות שמן קנולה
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום
- 3 עגבניות קצוצות
- 5 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל
- 2 כוסות מים
להרכבת הסנדביץ':
- לחם טרי/פרנה
- מטבוחה – לפי הטעם
- לימון כבוש
- 1 חציל מטוגן
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצלוני עוף בטמפורה פיקנטית
קל
11 מצרכים
0:20
שניצלוני עוף בציפוי תפוצ'יפס
קל
9 מצרכים
0:20
שניצל עוף בציפוי ביסלי
קל
9 מצרכים
0:20