פסטרמה ביתית
בינוני
12 מצרכים
13:0
הוראות הכנה
- מערבבים את חומרי נוזל הכבישה, ומקפידים שהסוכר והמלח יימסו. מכניסים את הנתח, ומשהים 12-6 שעות במקרר. מדי 3 שעות הופכים.
- מחממים תנור ל-250 מעלות. מכינים תבנית עם רשת מעליה.
- מורחים את הנתח בשמן, ומפזרים את התבלינים כך שיידבקו ויצפו אותו יפה. מניחים את הנתח על הרשת בתבנית.
- צולים 10-15 דקות להשחמה. מורידים את החום ל-160 מעלות, מניחים על הנתח נייר אפייה ועוטפים ברדיד אלומיניום. ממשיכים באפייה עוד 40 דקות. כדי לבדוק שהנתח מוכן מורידים את הכיסוי, נועצים שיפוד ומוודאים שהנוזל שניגר ממנו שקוף. אם לא – ממשיכים באפייה. לא מחוררים יותר מדי כדי לא לייבש את הנתח, הנוזלים שבתוכו אחראים על עסיסיותו.
- מצננים. עוטפים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום או ניילון נצמד כדי לשמור על הנתח מפני ייבוש.
- נתח חזה הודו נקבה גדול במשקל 750-900 גרם
לנוזל הכבישה:
- 1 ליטר מים
- 2 כפות מלח
- 3 כפות דבש (או סוכר חום)
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית זרעי חרדל
- 2 עלי דפנה
אפשרות תיבול 1:
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן
- 1 כף חרדל
- 1 כף כוסברה טחונה
- 1 כף פפריקה מעושנת
אפשרות תיבול 2 (ילדודס):
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן
- 2 כפות פפריקה
- 2 כפות דבש
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
ברוסקטת עגבניות ושום עם קרפצ'יו בקר
קל
11 מצרכים
0:20
תחתיות ארטישוק במילוי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
קל
18 מצרכים
0:45