דלעת ממולאת
מתכון של רות אוליבר
בשיתוף וואלה! אוכל.
בינוני
19 מצרכים
2:0
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הדלעת: שוטפים את הדלעת, חותכים את חלקה העליון ומרוקנים את הגרעינים. מתיזים מעט שמן או מברישים מבחוץ ומבפנים ואופים כשעה או עד שהדלעת מתרככת מעט.
- מכינים את הבשר: מביאים לרתיחה בסיר את כל מרכיבי התבשיל. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כשעה עד שהבשר מתחיל להתרכך.
- מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז, המים והמלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מכבים וממתינים כ-10 דקות. מוסיפים לאורז את עשבי התיבול ומערבבים בעדינות.
- ממלאים את הדלעת: יוצקים לתוך הדלעת את תבשיל הבשר עם מעט מנוזלי הבישול, מסדרים מעל את האורז, מכסים את הפתח בנייר כסף ואופים כ-45 דקות נוספות עד שהכל רך.
מרכיבים ל-4-5 מנות
- 1 דלעת גדולה
לבשר:
- 1 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות 2 ס"מ
- 3 שיני שום קצוצות
- ענף רוזמרין
- 2 גזרים קלופים ופרוסים
- 3 בצלים פרוסים דק
- 1 כוס יין אדום
- 1/2 כוס ציר בשר או מים
- 1/3 כוס שמן זית
- 10 משמשים מיובשים
- 10 שזיפים מגולענים
- 1 סלסלת פטריות (לא חובה)
- מלח ופלפל
- 1 כף בהרט
לאורז:
- 2 כוסות אורז יסמין
- 1/4 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 ו-3/4 כוסות מים
- 1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר)
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
ברוסקטת עגבניות ושום עם קרפצ'יו בקר
קל
11 מצרכים
0:20
תחתיות ארטישוק במילוי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
קל
18 מצרכים
0:45