דלעת ממולאת

מתכון של רות אוליבר בשיתוף וואלה! אוכל.
בינוני
19 מצרכים
2:0

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הדלעת: שוטפים את הדלעת, חותכים את חלקה העליון ומרוקנים את הגרעינים. מתיזים מעט שמן או מברישים מבחוץ ומבפנים ואופים כשעה או עד שהדלעת מתרככת מעט.
  3. מכינים את הבשר: מביאים לרתיחה בסיר את כל מרכיבי התבשיל. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כשעה עד שהבשר מתחיל להתרכך.
  4. מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז, המים והמלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מכבים וממתינים כ-10 דקות. מוסיפים לאורז את עשבי התיבול ומערבבים בעדינות.
  5. ממלאים את הדלעת: יוצקים לתוך הדלעת את תבשיל הבשר עם מעט מנוזלי הבישול, מסדרים מעל את האורז, מכסים את הפתח בנייר כסף ואופים כ-45 דקות נוספות עד שהכל רך.

אהבתם? שתפו

דלעת ממולאת

מרכיבים ל-4-5 מנות

  • 1 דלעת גדולה

לבשר:

  • 1 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות 2 ס"מ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • ענף רוזמרין
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים
  • 3 בצלים פרוסים דק
  • 1 כוס יין אדום
  • 1/2 כוס ציר בשר או מים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 10 משמשים מיובשים
  • 10 שזיפים מגולענים
  • 1 סלסלת פטריות (לא חובה)
  • מלח ופלפל
  • 1 כף בהרט

לאורז:

  • 2 כוסות אורז יסמין
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 ו-3/4 כוסות מים
  • 1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר)

מתכונים נוספים שאולי תאהבו