מרק אסייתי משגע ב-15 דקות
קריר בחוץ? זה הרגע למתכון פטנט של רות אוליבר למרק אסייתי משגע שמוכן תוך 15 דקות עם המון ירקות, טעמים טובים מהמזרח ורכיב אחד סודי. יאללה למטבח
קל מאוד
19 מצרכים
0:15
הוראות הכנה
- מכינים את העוף: מכניסים את החזה לסיר מלא מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-8 דקות, עד שצבע העוף משתנה ללבן. מכבים את האש מכסים ומשהים עוד 15 דקות. מסננים (אם רוצים שומרים את הנוזלים להמשך), מקררים וקורעים לרצועות.
- מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר, מוסיפים אנשובי ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל שחור ומטגנים עוד דקה. מוסיפים ג'ינג'ר, למון גראס, גזר, פטריות ופלפלים ומטגנים 3-4 דקות נוספות.
- מוסיפים מים, מי קוקוס ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים 3-4 דקות עד שהירקות טיפה רכים. מכבים את האש מוסיפים את העוף, הנבטים ואת עלי הכוסברה.
- מגישים עם פלח לימון ושתים שלוש עגבניות שרי חצויות.
- 1 פרפר עוף (חזה) חתוך לרצועות
- 2 כפות שמן קוקוס או שמן זית "עץ השדה"
- 2-3 פילטים של אנשובי (לא טעות, פטנט)
- 2 כפות סוכר
- מלח
- פלפל שחור
- 2 ס"מ ג'ינגר חתוך למקלונים
- 1 גבעול למון גראס החלק הלבן חתוך (או סרט קליפת לימון)
- 1 גזר חתוך למקלונים
- 1 קופסא פטריות פרוסות גס
- 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
- 1 פלפל צילי חריף פרוס דק
- 2 כוסות מים (ניתן להשתמש במי הבישול של העוף)
- 2 קופסאות מי/חלב קוקוס
- 6 כפות מיץ לימון
- 1/2 קופסא נבטים עבים
- עלי כוסברה מ-1/2 צרור
להגשה
- פלח לימון
- חופן עגבניות שרי חצויות
*ניתן להשתמש בעלים של לימון להעשיר את הטעמים
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
20 מצרכים
0:45
קל מאוד
8 מצרכים
0:15
קל מאוד
9 מצרכים
0:45