מתכון לרוסטביף כמו במסעדה
אבי ביטון קיבל מהשף נבות שלח ממסעדת "אנגוס" בתל אביב טיפים להכנת רוסטיף ביתי מושלם. קבלו את המתכון המדויק להכנה בבית, כדי שגם אתם תצליחו
קל
14 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- כשעה לפני ההכנה מוצאים את נתח הבשר מהמקרר שיגיע לטמפ' החדר.
- מערבבים יחד בקערית או בצנצנת חרדל, שום, מלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית, רוזמרין וטימין. מעסים בתערובת התבלינים את נתח הבשר.
- מעבירים את הבשר לתבנית מרופדת בנייר אפיה וצולים בתנור במשך 20 דקות.
- בינתיים מכינים צ'ימיצ'ורי: מערבבים את כל החומרים בקערה.
- מוציאים את הבשר מהתנור, נותנים לו לנוח מספר דקות ורק אז פורסים לפרוסות דקות ומגישים לצד הצ'ימיצ'ורי.
חומרים ל 4-6 מנות
- 1 ק"ג נתח סינטה (שימו לב שהמשקל מדויק)
- 3 כפות חרדל דיז'ון
- 3 שיני שום כתוש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן זית "עץ הזית"
- עלים קצוצים מענף רוזמרין
- עלים מענף תימין
לצ'ימיצ'ורי
- 1 ראש שום קלוף וכתוש
- 1 כוס שמן זית "עץ הזית"
- 1 כוס חומץ בן יין
- צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה
- 1 עגבניה סחוטה
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 1 כפית אורגנו יבש או עלים מ-2 ענפי אורגנו טרי
- מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30
קרפצ'ו סינטה זריז
קל
6 מצרכים
0:10