אבי ביטון מפרגן: רוטב בולונז מהיר
ללא ספק מדובר באחת המנות האיטלקיות האהובות על ישראלים, ילדים ומבוגרים כאחת. אבי ביטון משתף במתכון לבולונז מהיר בהשראת המסעדה "האיטלקיה בפשפשים"
קל
15 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים גזר, בצל וסלרי מעל להבה גבוהה 5-6 דקות, עד ריכוך.
- מוסיפים שום ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מוסיפים עגבניות חתוכות, רסק עגבניות וסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את הבשר, מפוררים ומבשלים אותו עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים פפריקה ומים וממשיכים לבשל כ-20 דקות.
- בינתיים מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.מסננים.
- מעבירים את הפסטה המוכנה לרוטב, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים עלי טימין ומגישים.
חומרים ל-4 מנות
- 4 כפות שמן קנולה "עץ הזית"
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- בצל גדול קצוץ
- גבעול סלרי קצוץ
- 3 שיני שום פרוסות דק
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
- 2 כפות (אריזה קטנה) רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס מים
- 500 גרם פסטה שאוהבים (מומלץ פנה)
להגשה
- מעט שמן זית לזילוף
- עלי טימין טריים
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
13 מצרכים
2:30
קל
15 מצרכים
0:20
קל
8 מצרכים
0:30