סלט מרענן עם בטטה, גבינה ואגוזים

סלט מרענן וצבעוני עם מרכיבים מתוקים-מלוחים - מצד אחד בטטה וצימוקים ומצד שני גבינה בולגרית. ויש גם אגוזים בשביל הקראנץ'
קל
12 מצרכים
0:30

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מכינים את הבטטות: מעבירים את קוביות הבטטה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל. מערבבים ומשטחים לשכבה אחידה.
  3. אופים 18-22 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין ומזהיבות מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
  4. מרכיבים את הסלט: מעבירים את הבטטות האפויות ויתר מרכיבי הסלט לקערה, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות, רצוי בידיים. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים מיד.

טיפ: להכנה מספר שעות מראש, ניתן לשים את כל המרכיבים בקערה או קופסה ללא מרכיבי התיבול ולתבל כשמוכנים להגיש.

אהבתם? שתפו

סלט מרענן עם בטטה, גבינה ואגוזים

חומרים ל 2-4 מנות

לבטטות:

  • 2-3 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 4 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל

לשאר הסלט

  • ½ בצל סגול קטן, פרוס דק
  • חופן אגוזי פקאן קלופים
  • חבילה (120 גרם) עלי בייבי טריים ויפים
  • 1 חסה סלנובה, מופרדת לעלים (לא חובה)
  • חופן קטן צימוקים שחורים, חמוציות או אוכמניות מיובשות
  • 100 גרם גבינה בולגרית (רגילה או מעודנת), חתוכה לקוביות (לא חובה)
  • 2-3 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • מיץ מרבע לימון (או יותר, לפי הטעם)
  • מלח ופלפל שחור גרוס

מתכונים נוספים שאולי תאהבו