סלט מרענן עם בטטה, גבינה ואגוזים
סלט מרענן וצבעוני עם מרכיבים מתוקים-מלוחים - מצד אחד בטטה וצימוקים ומצד שני גבינה בולגרית. ויש גם אגוזים בשביל הקראנץ'
קל
12 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מכינים את הבטטות: מעבירים את קוביות הבטטה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל. מערבבים ומשטחים לשכבה אחידה.
- אופים 18-22 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין ומזהיבות מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
- מרכיבים את הסלט: מעבירים את הבטטות האפויות ויתר מרכיבי הסלט לקערה, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות, רצוי בידיים. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים מיד.
טיפ: להכנה מספר שעות מראש, ניתן לשים את כל המרכיבים בקערה או קופסה ללא מרכיבי התיבול ולתבל כשמוכנים להגיש.
חומרים ל 2-4 מנות
לבטטות:
- 2-3 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות
- 4 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל
לשאר הסלט
- ½ בצל סגול קטן, פרוס דק
- חופן אגוזי פקאן קלופים
- חבילה (120 גרם) עלי בייבי טריים ויפים
- 1 חסה סלנובה, מופרדת לעלים (לא חובה)
- חופן קטן צימוקים שחורים, חמוציות או אוכמניות מיובשות
- 100 גרם גבינה בולגרית (רגילה או מעודנת), חתוכה לקוביות (לא חובה)
- 2-3 כפות שמן זית "עץ הזית"
- מיץ מרבע לימון (או יותר, לפי הטעם)
- מלח ופלפל שחור גרוס
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
7 מצרכים
0:10
קל
6 מצרכים
0:45
קל
7 מצרכים
0:40