אבי ביטון מפרגן: סלט פרגיות, ערמונים וסילאן

הסלט שכל ילד ירצה לקבל - אבי ביטון הלך לפרגן למסעדה החיפאית כולא של השף עודד חצבני וחזר משם עם רעיון למנה מושלמת, לפסח ולכל השנה: נתחי פרגיות צלויות עם סילאן וערמונים, המוגשים על עלי חסה פריכים
קל מאוד
9 מצרכים
0:20

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת על להבה גבוהה.
  2. מטגנים את קוביות הפרגית במשך כדקה, מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים לצלות כדקה נוספת, עד השחמה קלה.
  3. סוחטים מעל הפרגיות מיץ מלימון טרי, שמעניק צבע ועסיסיות לנתחי הפרגית.
  4. מוסיפים למחבת עלי טימין, ערמונים וסילאן. מקפיצים, מערבבים ומבשלים כדקה נוספת. מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומסירים מהכיריים.
  5. מסדרים עלי חסה בקערה ומניחים עליהם את תערובת הפרגיות החמה. מגישים מיד.

אהבתם? שתפו

אבי ביטון מפרגן: סלט פרגיות, ערמונים וסילאן

לקערה משפחתית

  • 5 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • 300 גרם פרגית, חתוכה לקוביות
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • 1 לימון
  • עלים מ-2 ענפי טימין
  • חבילה (100 גרם) ערמונים קלופים
  • 2 כפות סילאן

להגשה

  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • עלים של חסה אייסברג

מתכונים נוספים שאולי תאהבו