אבי ביטון מפרגן: סלט פרגיות, ערמונים וסילאן
הסלט שכל ילד ירצה לקבל - אבי ביטון הלך לפרגן למסעדה החיפאית כולא של השף עודד חצבני וחזר משם עם רעיון למנה מושלמת, לפסח ולכל השנה: נתחי פרגיות צלויות עם סילאן וערמונים, המוגשים על עלי חסה פריכים
קל מאוד
9 מצרכים
0:20
הוראות הכנה
- מחממים שמן זית במחבת על להבה גבוהה.
- מטגנים את קוביות הפרגית במשך כדקה, מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים לצלות כדקה נוספת, עד השחמה קלה.
- סוחטים מעל הפרגיות מיץ מלימון טרי, שמעניק צבע ועסיסיות לנתחי הפרגית.
- מוסיפים למחבת עלי טימין, ערמונים וסילאן. מקפיצים, מערבבים ומבשלים כדקה נוספת. מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומסירים מהכיריים.
- מסדרים עלי חסה בקערה ומניחים עליהם את תערובת הפרגיות החמה. מגישים מיד.
לקערה משפחתית
- 5 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 300 גרם פרגית, חתוכה לקוביות
- קורט מלח ופלפל שחור
- 1 לימון
- עלים מ-2 ענפי טימין
- חבילה (100 גרם) ערמונים קלופים
- 2 כפות סילאן
להגשה
- צרור בצל ירוק קצוץ
- עלים של חסה אייסברג
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קדרת עוף וענבים ביין
קל
11 מצרכים
1:10
שניצלוני עוף בטמפורה פיקנטית
קל
11 מצרכים
0:20
שניצלוני עוף בציפוי תפוצ'יפס
קל
9 מצרכים
0:20