ערוק: קציצות ירק עיראקיות עם קוביות עוף
גרסה נהדרת ללביבות ירק עיראקיות שאוכלים בדרך כלל בבוקר שבת עם הסביח. במתכון הזה בשילוב של קוביות חזה עוף
בינוני
14 מצרכים
0:40
הוראות הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה בהרבה מים כ-20 דקות, כמעט עד שהם רכים אך עדיין מעט קשים במרכזם.
- מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים בעזרת פומפייה. מעבירים לקערה.
- מוסיפים בצל קצוץ וסחוט, עשבי תיבול קצוצים, קוביות חזה עוף , ביצים, קמח ותבלינים. מערבבים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון חצי עמוק, לוקחים כף מהתערובת ומניחים בזהירות בשמן החם. משטחים מעט בעזרת גב הכף.
- מטגנים עד שהצד התחתון של הקציצה משחים, הופכים ומטגנים עד השחמה גם את הצד השני.
- מוציאים לצלחת או מגש מרופדים בנייר סופג. מגישים מיד, בטמפרטורת החדר ואפילו קר.
חומרים ל-25 קציצות
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- 1 בצל גדול מגורד וסחוט היטב מהנוזלים
- 3 גבעולים של בצל ירוק קצוצים
- 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 חבילת כוסברה קצוצה
- 1/2 פרפר של חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות (כ-250 גרם)
- 3 ביצים
- 3 כפות קמח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- מעט בהרט
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן "עץ הזית" לטיגון
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
6 מצרכים
0:30
קל
14 מצרכים
0:30
קל
8 מצרכים
0:30