ערוק: קציצות ירק עיראקיות עם קוביות עוף

גרסה נהדרת ללביבות ירק עיראקיות שאוכלים בדרך כלל בבוקר שבת עם הסביח. במתכון הזה בשילוב של קוביות חזה עוף
בינוני
14 מצרכים
0:40

הוראות הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה בהרבה מים כ-20 דקות, כמעט עד שהם רכים אך עדיין מעט קשים במרכזם.
  2. מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים בעזרת פומפייה. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים בצל קצוץ וסחוט, עשבי תיבול קצוצים, קוביות חזה עוף , ביצים, קמח ותבלינים. מערבבים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון חצי עמוק, לוקחים כף מהתערובת ומניחים בזהירות בשמן החם. משטחים מעט בעזרת גב הכף.
  5. מטגנים עד שהצד התחתון של הקציצה משחים, הופכים ומטגנים עד השחמה גם את הצד השני.
  6. מוציאים לצלחת או מגש מרופדים בנייר סופג. מגישים מיד, בטמפרטורת החדר ואפילו קר.

אהבתם? שתפו

ערוק: קציצות ירק עיראקיות עם קוביות עוף

חומרים ל-25 קציצות

  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בצל גדול מגורד וסחוט היטב מהנוזלים
  • 3 גבעולים של בצל ירוק קצוצים
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 חבילת כוסברה קצוצה
  • 1/2 פרפר של חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות (כ-250 גרם)
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • מעט בהרט
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן "עץ הזית" לטיגון

מתכונים נוספים שאולי תאהבו