לכל המשפחה: עוף שלם צלוי בסגנון אסייתי
מנה נהדרת וקלה מאד להכנה של עוף צלוי במרינדה אסייתית - רק לתבל ולתת לתנור לעשות את שלו. מתכון של הבשלנית רות אוליבר
קל
14 מצרכים
1:20
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את כל חומרי המשרה (מרינדה) בקערה ומעסים את חלל הבטן של העוף עם מעט ממנה.
- חורצים בבצל צלב עמוק, כך שכמעט ייחתך ל-4 פלחים (לא עד הסוף) ועוטפים גם אותו במרינדה. טומנים את הבצל בבטן התרנגולת וקושרים את הרגליים שלה בחוט שפגט לאפייה. מעסים היטב ביתרת המשרה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליו את גבעולי הבצל הירוק. מניחים עליו את העוף ויוצקים מעל את שארית המשרה.
- אופים בתנור החם כשעה, כאשר במהלך האפייה מברישים את העוף 2-3 פעמים בנוזלים שמצטברים בתבנית.
- מוציאים מהתנור, משהים למשך 10 דקות, מפזרים שומשום קלוי מעל ומגישים לצד אורז לבן או אטריות אורז.
חומרים ל 6-8 מנות
- 1 עוף שלם במשקל כ-1/2 1 קילו
- 1 בצל גדול
- 6 גבעולי בצל ירוק, שלמים
למשרה
- 1/3 כוס שמן זית "עץ הזית"
- 2 כפות שמן שומשום
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כוס רוטב סויה מתוק
- 1 פלפל אדום חריף, קצוץ (לא חובה)
- 3 כפות מיץ לימון
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- 1 כף תבלין ראס אל חנות
- מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה
- 2 כפות שומשום קלוי
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
6 מצרכים
0:30
קל
14 מצרכים
0:30
קל
8 מצרכים
0:30