בטטות אפויות במילוי לחמעג'ון
במקום על בצק אוורירי, ממלאים בטטות אפויות בתערובת המוכרת ממתכוני לחמעג'ון הטורקיים - בשר עם בצל, עגבניה, פלפל חריף ופטרוזיליה
בינוני
11 מצרכים
1:20
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את הבטטות. אופים כשעה, עד שהבטטות מתרככות לחלוטין. מוציאים ומצננים מעט.
- בינתיים מכינים את המלית: מערבבים היטב את כל החומרים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- חוצים את הבטטות לאורכן, ממלאים בהן מתערובת הבשר ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד מידת העשייה הרצויה. מוציאים, מזלפים מעל טחינה ומגישים.

חומרים ל-4 מנות
- 4 בטטות בגודל בינוני, על קליפתן
- 300 גרם בשר כבש טחון (רצוי יחד עם שומן)
- 3 כפות שמן "עץ הזית"
- 1 בצל קצוץ
- 1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
- 2 כפות רסק עגבניות או קטשופ
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 1/3 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
להגשה:
- טחינה מוכנה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בינוני
19 מצרכים
2:00
קל
11 מצרכים
0:20
קל
18 מצרכים
0:45