בטטות אפויות במילוי לחמעג'ון

במקום על בצק אוורירי, ממלאים בטטות אפויות בתערובת המוכרת ממתכוני לחמעג'ון הטורקיים - בשר עם בצל, עגבניה, פלפל חריף ופטרוזיליה
בינוני
11 מצרכים
1:20

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את הבטטות. אופים כשעה, עד שהבטטות מתרככות לחלוטין. מוציאים ומצננים מעט.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מערבבים היטב את כל החומרים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. חוצים את הבטטות לאורכן, ממלאים בהן מתערובת הבשר ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד מידת העשייה הרצויה. מוציאים, מזלפים מעל טחינה ומגישים.

אהבתם? שתפו

בטטות אפויות במילוי לחמעג'ון

חומרים ל-4 מנות

  • 4 בטטות בגודל בינוני, על קליפתן
  • 300 גרם בשר כבש טחון (רצוי יחד עם שומן)
  • 3 כפות שמן "עץ הזית"
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כפות רסק עגבניות או קטשופ
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 1/3 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • טחינה מוכנה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו