אבי ביטון מפרגן: קדירת עוף עם חצילים

אבי ביטון עם מתכון לארוחה משפחתית של קדירת עוף עם חצילים וסילאן, בהשראת המסעדה הוותיקה "צ'אקרה" מירושלים
קל
10 מצרכים
0:45
  1. מחממים מעט שמן במחבת פסים וצולים את פרוסות החציל משני הצדדים, להזהבה. מסירים מהאש ושומרים בצד.
  2. במקבלים יוצקים שמן לסיר רחב ועמוק ומשחימים את את שוקי העוף כ-5 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל ומוציאים לצלחת.
  3. לא מנקים את הסיר ויוצקים פנימה את המים. בעזרת כף עץ מקרצפים את תחתית הסיר, לערבוב טעמי העוף במים.
  4. מוסיפים שום, טימין וסילאן ומערבבים.
  5. מחזירים את שוקי העוף לסיר ומסדרים סביב חצילים צלויים ועגבניות שרי. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעה וחצי .
  6. מגישים עם אורז לבן וסלט ירוק טרי.
אהבתם? שתפו
אבי ביטון מפרגן: קדירת עוף עם חצילים
  • 20 פרוסות חציל
  • 8 כפות שמן קנולה "עץ הזית"
  • 8 שוקי עוף
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס מים
  • 5 שיני שום
  • צרור טימין
  • 3 כפות סילאן
  • 20 עגבניות שרי (רצוי בצבעים שונים)

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

דילוג לתוכן