אבי ביטון מפרגן: קדירת עוף עם חצילים
אבי ביטון עם מתכון לארוחה משפחתית של קדירת עוף עם חצילים וסילאן, בהשראת המסעדה הוותיקה "צ'אקרה" מירושלים
קל
10 מצרכים
0:45
הוראות הכנה
- מחממים מעט שמן במחבת פסים וצולים את פרוסות החציל משני הצדדים, להזהבה. מסירים מהאש ושומרים בצד.
- במקבלים יוצקים שמן לסיר רחב ועמוק ומשחימים את את שוקי העוף כ-5 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל ומוציאים לצלחת.
- לא מנקים את הסיר ויוצקים פנימה את המים. בעזרת כף עץ מקרצפים את תחתית הסיר, לערבוב טעמי העוף במים.
- מוסיפים שום, טימין וסילאן ומערבבים.
- מחזירים את שוקי העוף לסיר ומסדרים סביב חצילים צלויים ועגבניות שרי. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעה וחצי .
- מגישים עם אורז לבן וסלט ירוק טרי.

- 20 פרוסות חציל
- 8 כפות שמן קנולה "עץ הזית"
- 8 שוקי עוף
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס מים
- 5 שיני שום
- צרור טימין
- 3 כפות סילאן
- 20 עגבניות שרי (רצוי בצבעים שונים)
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
6 מצרכים
0:30
קל
14 מצרכים
0:30
קל
8 מצרכים
0:30