קדירת פרגיות עם עגבניות שרי וזיתים
מחפשים מתכון זריז לסוף השבוע שיחסוך לכם זמן והתעסקות? אבי ביטון מתקתק קדירת פרגיות טעימה ועסיסית עם עגבניות וזיתי קלמטה
קל
10 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר רחב ושטוח, מוסיפים עגבניות שרי שלמות, פרוסות שום, טימין, מלח, פלפל שחור וסוכר ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות.
- מוסיפים זיתים ומחצית מכמות הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים במשך 1-2 דקות ומעבירים את הרוטב (עם הנוזלים) לקערה.
- יוצקים לאותו הסיר שמן זית, מתבלים את הפרגיות במלח ובפלפל וצולים אותם בשמן כ-2 דקות מכל צד, עד השחמה.
- מחזירים את הרוטב לסיר, מערבבים ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים 10-15 דקות נוספות.
- טועמים, מתקנים תיבול ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.
חומרים ל-4 סועדים
- שמן זית "עץ הזית"
- 500 גרם עגבניות שרי שלמות
- 10 שיני שום פרוסות
- עלים מענף טימין
- מלח, פלפל שחור
- 1 כפית סוכר
- 20 זיתי קלמטה מגולענים
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 500 גרם פרגיות
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצלוני עוף בטמפורה פיקנטית
קל
11 מצרכים
0:20
שניצלוני עוף בציפוי תפוצ'יפס
קל
9 מצרכים
0:20
שניצל עוף בציפוי ביסלי
קל
9 מצרכים
0:20