קדירת פרגיות עם עגבניות שרי וזיתים

מחפשים מתכון זריז לסוף השבוע שיחסוך לכם זמן והתעסקות? אבי ביטון מתקתק קדירת פרגיות טעימה ועסיסית עם עגבניות וזיתי קלמטה
קל
10 מצרכים
0:30

הוראות הכנה

  1. מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר רחב ושטוח, מוסיפים עגבניות שרי שלמות, פרוסות שום, טימין, מלח, פלפל שחור וסוכר ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות.
  2. מוסיפים זיתים ומחצית מכמות הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים במשך 1-2 דקות ומעבירים את הרוטב (עם הנוזלים) לקערה.
  3. יוצקים לאותו הסיר שמן זית, מתבלים את הפרגיות במלח ובפלפל וצולים אותם בשמן כ-2 דקות מכל צד, עד השחמה.
  4. מחזירים את הרוטב לסיר, מערבבים ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים 10-15 דקות נוספות.
  5. טועמים, מתקנים תיבול ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.

אהבתם? שתפו

קדירת פרגיות עם עגבניות שרי וזיתים

חומרים ל-4 סועדים

  • שמן זית "עץ הזית"
  • 500 גרם עגבניות שרי שלמות
  • 10 שיני שום פרוסות
  • עלים מענף טימין
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 20 זיתי קלמטה מגולענים
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 500 גרם פרגיות

מתכונים נוספים שאולי תאהבו