ירקות ממולאים בבשר בסגנון טורקי
שמחה לוי ממעדניית יום טוב בשוק לוינסקי משתפת במתכון טורקי לממולאים - פלפלים, כרוב ועלי מנגולד, שיהפכו מיד לכוכבים של כל ארוחה משפחתית או שולחן חג
בינוני
13 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- מרככים את הכרוב: מכניסים את חצי הכרוב לסיר עם מים רותחים ומעט מלח למשך 5-7 דקות, עד שהוא מתרכך. מסננים, מקררים ומפרידים לעלים. מסירים את העורקים העבים שלו (שומרים אותם לרוטב).
- בינתיים מכינים את המילוי: מעבירים לקערה את כל חומרי המילוי ולשים בידיים לתערובת אחידה.
- מניחים מעט מהמילוי בקצה של כל עלה כרוב, מקפלים את השוליים משני הצדדים ומגלגלים.
- ממלאים את עלי המנגולד: מרתיחים מים בסיר או ממלאים קערה במים רותחים וטובלים לכמה שניות כל עלה מנגולד. מסירים את הגבעול הלבן (שומרים בצד לרוטב).
- מניחים מהמילוי בקצה כל עלה, מקפלים את השוליים משני הצדדים ומגלגלים. אפשר למעוך בעדינות אחרי הגלגול, כדי שהמילוי יספוג את שארית הנוזלים.
- מכינים את הפלפלים: מסירים בסכין את החלק העליון של כל פלפל (שומרים כמכסה לבישול) ונפטרים מהגרעינים. ממלאים כמעט עד הסוף.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את גבעולי המנגולד והעורקים של הכרוב. יוצקים שמן לסיר רחב ומטגנים עם הבצל הקצוץ מעל להבה בינונית. מוסיפים עגבניות ותבלינים ומערבבים היטב.
- מסדרים את הממולאים בסיר בצפיפות. אם צריך מוסיפים מעט מים, כך שהנוזלים יגיעו עד לחצי מגובה הממולאים.
- מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 20-30 דקות, עד שהירקות מתרככים. אם רוצים להסמיך את הרוטב ממשיכים לבשל ללא מכסה עוד כמה דקות.
למילוי
- 500 גרם בשר טחון טרי, רצוי צלעות
- 1 בצל בינוני קלוף ומגורד על פומפיה
- מלח, פלפל שחור
- חופן אורז פרסי שטוף היטב במים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
לירקות
- 3 פלפלים/גמבות קטנות
- 1/2 כרוב לא חתוך
- 5 עלי מנגולד שלמים, כולל הגבעולים
לרוטב
- 4 כפות שמן "עץ הזית"
- 1 בצל קצוץ
- 400 גרם (פחית) עגבניות מרוסקות
- מלח, פלפל
- מעט פפריקה
- מים לפי הצורך
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
ברוסקטת עגבניות ושום עם קרפצ'יו בקר
קל
11 מצרכים
0:20
תחתיות ארטישוק במילוי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
קל
18 מצרכים
0:45