ירקות ממולאים בבשר בסגנון טורקי

שמחה לוי ממעדניית יום טוב בשוק לוינסקי משתפת במתכון טורקי לממולאים - פלפלים, כרוב ועלי מנגולד, שיהפכו מיד לכוכבים של כל ארוחה משפחתית או שולחן חג
בינוני
13 מצרכים
1:0

הוראות הכנה

  1. מרככים את הכרוב: מכניסים את חצי הכרוב לסיר עם מים רותחים ומעט מלח למשך 5-7 דקות, עד שהוא מתרכך. מסננים, מקררים ומפרידים לעלים. מסירים את העורקים העבים שלו (שומרים אותם לרוטב).
  2. בינתיים מכינים את המילוי: מעבירים לקערה את כל חומרי המילוי ולשים בידיים לתערובת אחידה.
  3. מניחים מעט מהמילוי בקצה של כל עלה כרוב, מקפלים את השוליים משני הצדדים ומגלגלים.
  4. ממלאים את עלי המנגולד: מרתיחים מים בסיר או ממלאים קערה במים רותחים וטובלים לכמה שניות כל עלה מנגולד. מסירים את הגבעול הלבן (שומרים בצד לרוטב).
  5. מניחים מהמילוי בקצה כל עלה, מקפלים את השוליים משני הצדדים ומגלגלים. אפשר למעוך בעדינות אחרי הגלגול, כדי שהמילוי יספוג את שארית הנוזלים.
  6. מכינים את הפלפלים: מסירים בסכין את החלק העליון של כל פלפל (שומרים כמכסה לבישול) ונפטרים מהגרעינים. ממלאים כמעט עד הסוף.
  7. מכינים את הרוטב: קוצצים את גבעולי המנגולד והעורקים של הכרוב. יוצקים שמן לסיר רחב ומטגנים עם הבצל הקצוץ מעל להבה בינונית. מוסיפים עגבניות ותבלינים ומערבבים היטב.
  8. מסדרים את הממולאים בסיר בצפיפות. אם צריך מוסיפים מעט מים, כך שהנוזלים יגיעו עד לחצי מגובה הממולאים.
  9. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 20-30 דקות, עד שהירקות מתרככים. אם רוצים להסמיך את הרוטב ממשיכים לבשל ללא מכסה עוד כמה דקות.

אהבתם? שתפו

ירקות ממולאים בבשר בסגנון טורקי

למילוי

  • 500 גרם בשר טחון טרי, רצוי צלעות
  • 1 בצל בינוני קלוף ומגורד על פומפיה
  • מלח, פלפל שחור
  • חופן אורז פרסי שטוף היטב במים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

לירקות

  • 3 פלפלים/גמבות קטנות
  • 1/2 כרוב לא חתוך
  • 5 עלי מנגולד שלמים, כולל הגבעולים

לרוטב

  • 4 כפות שמן "עץ הזית"
  • 1 בצל קצוץ
  • 400 גרם (פחית) עגבניות מרוסקות
  • מלח, פלפל
  • מעט פפריקה
  • מים לפי הצורך

מתכונים נוספים שאולי תאהבו