אבי ביטון מפרגן: פילה דניס עם סלט ירקות חרוכים
אחרי שחזר מביקור במסעדת המפלט האחרון האהובה מאילת, אבי ביטון מלמד איך מכינים פילה דניס על סלט משוויה של ירקות חרוכים
בינוני
9 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- מחממים מנגל או מחבת ברזל כבדה וצולים את כל הירקות בשלמותם, עד להשחמה.
- קוצצים את הירקות הצלויים, מעבירים לקערה ומתבלים במלח, לימון ושמן זית. שומרים בצד.
- במחבת עם מעט שמן זית מניחים את הדגים על צד העור, מתבלים מלמעלה במלח ובפלפל וצולים כ-3 דקות. הופכים וצולים 3 דקות נוספות, עד שהדג עשוי.
- עורמים על כל צלחת כמה כפות מהסלט, מניחים מעליו את פילה הדג ומגישים.
חומרים ל-4 מנות
סלט ירקות חרוכים:
- 3 עגבניות בשלות
- 1 פלפל ירוק חריף
- 6 שיני שום
- 1 פלפל אדום
- 1 בצל לבן
- מלח
- מיץ מחצי לימון
- 1/4 כוס שמן זית "עץ הזית"
דגים:
- 4 פילה דניס עם העור
- מלח, פלפל שחור
- מעט שמן זית
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
אטריות אורז וטונה אדומה בשמן זית חריף
קל
11 מצרכים
0:40
קיץ קליל: סלמון בגריל עם סלט מנגו פיקנטי
קל מאוד
13 מצרכים
0:10
מושלם לקיץ: סושי מפורק עם סלמון טרי ומלפפונים
קל
16 מצרכים
0:45