אמפנדס במילוי בשר

מתכון לכיסוני בצק בסגנון ארגנטינאי, במילוי בשר, בצל, זיתים וביצים עם תערובת תבלינים ייחודית
קשה
13 מצרכים
1:30
  1. מכינים את הבצק: ממיסים על מחבת או בסיר קטן את שומן הבקר. בינתיים מערבבים בקערה מים ומלח, מוסיפים את השומן המומס וקמח ולשים לקבלת בצק אחיד ורך. מכסים בניילון נצמד ומשהים כ-30 דקות בטמפרטורת החדר.
  2. בינתיים מכינים את המילוי: מחממים מעט שמן במחבת ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הבשר, מטגנים ומפוררים במזלג.
  3. מערבבים את התבלינים בקערית ומתבלים את הבשר לפי הטעם. מוסיפים זיתים, מערבבים ומסירים מהאש. מניחים  להתקרר מעט.
  4. מוסיפים לבשר את הביצים הקשות ומערבבים.
  5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
  6. ממלאים את הבצק: על כל עיגול בצק מניחים כף מהמילוי, מרטיבים בעזרת האצבע את השוליים של חצי מהעיגול וסוגרים לצורת חצי סהר. ניתן יצור קיפולים יפים בעזרת האצבעות או להדק וליצור חריצים בעזרת מזלג.
  7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את האמפנדס עד שהם שחומים ופריכים.

*אם לא אוכלים מיד, ניתן להקפיא את האמפנדס אחרי הטיגון ולחמם בתנור או בטוסטר.

אהבתם? שתפו
אמפנדס במילוי בשר

עבור 50-70 יחידות בקוטר 10 ס"מ

לבצק

  • 200 גרם שומן בקר (לבקש מהקצב), חתוך לקוביות
  • 400 מ"ל (2/3 1 כוסות) מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 קילו קמח

למלית

  • מעט שמן "עץ הזית"
  • 3 בצלים קצוצים
  • 1 ק"ג בשר טחון טרי, רצוי מעט שמן או לבקש מהקצב להוסיף 100 גרם שומן
  • 1 קופסת שימורים של זיתים מגולענים, פרוסים או קצוצים
  • 3 ביצים קשות קלופות וקצוצות

לתערובת תבלינים ארגנטינאית

  • 5 כפות אורגנו
  • 2 כפות שום גבישי
  • 1 כף צ'ילי
  • 1 כף כמון
  • שמן "עץ הזית" לטיגון עמוק

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

דילוג לתוכן