אמפנדס במילוי בשר
מתכון לכיסוני בצק בסגנון ארגנטינאי, במילוי בשר, בצל, זיתים וביצים עם תערובת תבלינים ייחודית
קשה
13 מצרכים
1:30
הוראות הכנה
- מכינים את הבצק: ממיסים על מחבת או בסיר קטן את שומן הבקר. בינתיים מערבבים בקערה מים ומלח, מוסיפים את השומן המומס וקמח ולשים לקבלת בצק אחיד ורך. מכסים בניילון נצמד ומשהים כ-30 דקות בטמפרטורת החדר.
- בינתיים מכינים את המילוי: מחממים מעט שמן במחבת ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הבשר, מטגנים ומפוררים במזלג.
- מערבבים את התבלינים בקערית ומתבלים את הבשר לפי הטעם. מוסיפים זיתים, מערבבים ומסירים מהאש. מניחים להתקרר מעט.
- מוסיפים לבשר את הביצים הקשות ומערבבים.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
- ממלאים את הבצק: על כל עיגול בצק מניחים כף מהמילוי, מרטיבים בעזרת האצבע את השוליים של חצי מהעיגול וסוגרים לצורת חצי סהר. ניתן יצור קיפולים יפים בעזרת האצבעות או להדק וליצור חריצים בעזרת מזלג.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את האמפנדס עד שהם שחומים ופריכים.
*אם לא אוכלים מיד, ניתן להקפיא את האמפנדס אחרי הטיגון ולחמם בתנור או בטוסטר.
עבור 50-70 יחידות בקוטר 10 ס"מ
לבצק
- 200 גרם שומן בקר (לבקש מהקצב), חתוך לקוביות
- 400 מ"ל (2/3 1 כוסות) מים
- 1 כפית מלח
- 1 קילו קמח
למלית
- מעט שמן "עץ הזית"
- 3 בצלים קצוצים
- 1 ק"ג בשר טחון טרי, רצוי מעט שמן או לבקש מהקצב להוסיף 100 גרם שומן
- 1 קופסת שימורים של זיתים מגולענים, פרוסים או קצוצים
- 3 ביצים קשות קלופות וקצוצות
לתערובת תבלינים ארגנטינאית
- 5 כפות אורגנו
- 2 כפות שום גבישי
- 1 כף צ'ילי
- 1 כף כמון
- שמן "עץ הזית" לטיגון עמוק
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
ברוסקטת עגבניות ושום עם קרפצ'יו בקר
קל
11 מצרכים
0:20
לחמג'ון
קל
15 מצרכים
1:30
רוגעלך בשר: קבב עטוף בבצק מלאווח
קל
14 מצרכים
1:10