פסטייה מרוקאית חגיגית במילוי פרגיות ופירות יבשים
מאפה מרוקאי חגיגי ומתקתק במילוי עוף ופירות מיובשים, שמתאים במיוחד לפתיחת הארוחה של ערב ראש השנה. מתכון של אבי ביטון
בינוני
15 מצרכים
0:45
הוראות הכנה
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים את הבצל כ-8 דקות, מעל להבה בינונית-גבוהה, להזהבה. מוסיפים פרגיות וממשיכים לטגן 4-5 דקות נוספות.
- מוסיפים משמשים, צימוקים וקינמון מערבבים ומבשלים עוד כדקה. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
- מחממים תנור ל 200-220 מעלות.
- ממלאים ואופים: מקפלים לשניים דף פילו, מרססים במעט שמן ומניחים כף אחת מהמילוי בשליש התחתון של הבצק. מקפלים כמו מעטפה ומגלגלים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וממשיכים כך עם יתר דפי הפילו והמילוי.
- אופים בתנור החם 7-10 דקות, עד השחמה יפה.
- מגישים: מפזרים פיסטוקים על צלחת הגשה ומניחים עליהם את הפסטיות. יוצקים דבש, בוזקים אבקת סוכר וקינמון ומפזרים פיסטוקים ושקדים. מקשטים בכמה עלי נענע ומגישים.*אם רוצים להקפיא את הפסטיות לפני האפייה, יש להקפיד לקרר את תערובת הפרגיות לפני המילוי.
חומרים ל 8-10 מנות
- 1/4 כוס שמן קנולה "עץ הזית"
- 2 בצלים פרוסים דק
- 750 גרם פרגיות קצוצות
- 1/2 כוס צימוקים
- 10 מישמשים מיובשים קצוצים (או פירות יבשים אחרים שאוהבים)
- 1 כפית קינמון
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור
- 1 חבילה דפי פילו מופשרים לפי הוראות היצרן
- תרסיס שמן "עץ הזית"
להגשה
- 1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
- 1/2 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
- מעט דבש
- אבקת סוכר
- קינמון
- עלי נענע
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
פסטייה עם פרגיות, תבלינים וצנוברים
קל
15 מצרכים
0:45
פסטייה מרוקאית חגיגית במילוי פרגיות ופירות יבשים
בינוני
15 מצרכים
0:45