קדירת בשר בסגנון יווני
מתכון נפלא ומענג לקדירה חורפית עם בשר וחומוס, שמתבשלת במשך שעות על אש קטנה או בחום נמוך בתנור, והופכת אט אט לתבשיל סמיך ומלא בטעמים
קשה מאוד
18 מצרכים
3:0
הוראות הכנה
- מחממים שמן זית בסיר בעל תחתית כבדה שמתאים לתנור, מוסיפים בצל ומטגנים כ-8 דקות.
- מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, פלפל ומים או ציר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כשעה או עד שהבשר רך.
- מוסיפים לסיר גרגירי חומוס, רכז רימונים, עלי דפנה, שום, פטרוזיליה או כוסברה ותבלינים וממשיכים לבשל עם החומוס כ-30 דקות. במידה וחסרים נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים.
- בינתיים מחממים תנור ל-110 מעלות.
- אופים בתנור כ-6 שעות, כמו חמין. במידה ורוצים בישול מהיר ולוותר על שלב התנו,ר ממשיכים לבשל על הגז בלהבה נמוכה כ-2.5 שעות.
- מגישים עם אורז לבן ומפזרים למעלה פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.
חומרים ל 6-8 מנות
- 3 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 3 בצלים קצוצים גס
- 750 גרם בשר כתף חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 4 עגבניות מרוסקות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
- 2 כוסות מים/ציר בשר/ציר ירקות
- 800 גרם גרגירי חומוס קפואים או מקופסאות שימורים
- 3 כפות רכז רימונים
- 2 עלי דפנה
- 3 שיני שום
- 1/4 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונה
- 1/2 כפית כמון
- 2 כפיות מלח
- פלפל שחור
להגשה
- פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
- אורז לבן
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30
קרפצ'ו סינטה זריז
קל
6 מצרכים
0:10