כבד קצוץ רומני ביתי
כבד קצוץ הוא מנה ראשונה אופיינית בארוחת הפסח אבל יכול לככב בארוחות או כריכים לאורך כל השנה. כך תכינו אותו בבית בלי מאמץ
קל
9 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- יוצקים שמן למחבת רחבה ומטגנים את הבצלים כ-10 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד השחמה. מוסיפים תבלינים וסוכר ומערבבים.
- עורמים את הבצל המטוגן בקצה המחבת וצולים את הכבדים עד שהם נצרבים מעט. מערבבים עם הבצלים השחומים וממשכים לטגן עוד 5-6 דקות. מקררים היטב (חשוב לקרר לפני החיתוך).
- קוצצים ידנית את הכבדים הקרים עם הבצלים והביצים הקשות. טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים עם בצל ירוק קצוץ ולחם או מצות.
- 4 כפות שמן קנולה "עץ הזית"
- 3 בצלים פרוסים דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית שטוחה של סוכר
- 400 גרם כבדי עוף נקיים וחצויים
- 2 ביצים קשות
להגשה:
- בצל ירוק קצוץ
- לחם, חלה או מצות בפסח
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
ברוסקטת עגבניות ושום עם קרפצ'יו בקר
קל
11 מצרכים
0:20
תחתיות ארטישוק במילוי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
קל
18 מצרכים
0:45