צ'יפס ביתי מושלם
מתכון של רות אוליבר
בשיתוף וואלה! אוכל.
בינוני
3 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- שוטפים את תפוחי האדמה, מקלפים וחותכים לאצבעות בעובי אחיד: פורסים לאורך לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ, ולאחר מכן פורסים את הפרוסות לאצבעות ברוחב 1 ס"מ.
- מניחים את תפוחי האדמה בקערה עם מי קרח ומשאירים למשך 20 דקות. מסננים ומייבשים היטב עם מגבת מטבח יבשה עד שהם יבשים לחלוטין.
- הטיגון הראשון: מחממים שמן קנולה עמוק לחום בינוני (160 מעלות), ומטגנים את תפוחי האדמה כ-10 דקות עד שהם מתרככים, אך אינם מזהיבים. מוציאים מהשמן, מסננים ומניחים בצד לקירור.
- הטיגון השני: לפני ההגשה, מחממים את השמן לחום גבוה (180 מעלות) ומטגנים את הצ'יפס 7-8 דקות או עד להזהבה מושלמת. מוציאים מהשמן לנייר סופג, מפזרים מלח גס ומגישים מיד.
- טיפ: מומלץ לא לטגן כמות גדולה מדי של צ'יפס בכל פעם כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.
מרכיבים:
- 4 תפוחי אדמה מזן דזירה (בעלי הקליפה האדומה)
- שמן קנולה לטיגון עמוק
- מלח
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
פלאפל ירוק
קל
11 מצרכים
0:25
צ'יפס ביתי מושלם
בינוני
3 מצרכים
0:30
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים