צ'יפס ביתי מושלם

מתכון של רות אוליבר בשיתוף וואלה! אוכל.
בינוני
3 מצרכים
0:30
  1. שוטפים את תפוחי האדמה, מקלפים וחותכים לאצבעות בעובי אחיד: פורסים לאורך לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ, ולאחר מכן פורסים את הפרוסות לאצבעות ברוחב 1 ס"מ.
  2. מניחים את תפוחי האדמה בקערה עם מי קרח ומשאירים למשך 20 דקות. מסננים ומייבשים היטב עם מגבת מטבח יבשה עד שהם יבשים לחלוטין.
  3. הטיגון הראשון: מחממים שמן קנולה עמוק לחום בינוני (160 מעלות), ומטגנים את תפוחי האדמה כ-10 דקות עד שהם מתרככים, אך אינם מזהיבים. מוציאים מהשמן, מסננים ומניחים בצד לקירור.
  4. הטיגון השני: לפני ההגשה, מחממים את השמן לחום גבוה (180 מעלות) ומטגנים את הצ'יפס 7-8 דקות או עד להזהבה מושלמת. מוציאים מהשמן לנייר סופג, מפזרים מלח גס ומגישים מיד.
  • טיפ: מומלץ לא לטגן כמות גדולה מדי של צ'יפס בכל פעם כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.
אהבתם? שתפו
צ'יפס ביתי מושלם

מרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה מזן דזירה (בעלי הקליפה האדומה)
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • מלח

מתכונים נוספים שאולי תאהבו