טורטייה-קיש מהיר במילוי נקניקיות ופטריות
מי היה מאמין שאפשר לאפות קיש ב-10 דקות? רות אוליבר עם מתכון פטנט לקיש על בסיס טורטייה במילוי צ'וריסוס ופטריות. רק מתחילים להכין - וכבר זוללים
קל מאוד
11 מצרכים
0:10
הוראות הכנה
- מכינים את הקלתיות: מחממים טיפה את הטורטיות, 3-4 שניות במיקרו או על מחבת יבשה, כדי להחזיר להן גמישות.
- קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ, מתיזים מעט שמן על כל עיגול ומרפדים את תבניות השקעים בעיגולים שקרצנו.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המלית: יוצקים שמן למחבת ומטגנים את הצ'וריסוס 4-5 דקות, עד הזהבה קלה, מוסיפים בצל וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-4 דקות נוספות. מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד כ-2 דקות. מסירים מהאש.
- מוסיפים פלפל אדום ופטרוזיליה ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים ומקררים מעט.
- מרכיבים את הקישים: ממלאים כל קלתית בבערך בכף מהמלית, שוברים ביצה בזהירות מעל כל קיש ואופים כ-10 דקות או עד שהביצה עשויה לפי המידה הרצויה. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור ומגישים.
ל-12 קלתיות בתבנית שקעים בקוטר 6 ס"מ
- 4 טורטיות גדולות
- ספריי שמן "עץ הזית"
למלית
- 3 כפות שמן "עץ הזית"
- 4 נקניקיות צ'וריסוס, פרוסות דק
- 1 בצל קצוץ
- 1 חבילה פטריות שמפיניון, קצוצות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 12 ביצים קטנות (מידה S)
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
ברוסקטת עגבניות ושום עם קרפצ'יו בקר
קל
11 מצרכים
0:20
לחמג'ון
קל
15 מצרכים
1:30
רוגעלך בשר: קבב עטוף בבצק מלאווח
קל
14 מצרכים
1:10