צ'יפס בטעם לימוני
מתכון של אינס שילת-ינאי
בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
6 מצרכים
0:45
הוראות הכנה
- ממלאים קערה עם אצבעות תפוחי האדמה במים רותחים ומשרים אותם כ-15 דקות. מסננים ומייבשים בעזרת נייר סופג.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- משטיחים את הצ'יפס במרווחים בתבנית, מרססים בתרסיס שמן זית בטעם לימון, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס ואופים כ-35 דקות להשחמה.
- מפזרים את קליפת הלימון המגוררת והפרמזן מיד לאחר האפייה ומגישים.
מרכיבים ל-2-3 מנות:
- 3 תפוחי אדמה גדולים לא מקולפים פרוסים לאצבעות
- 1 תרסיס שמן זית בטעם לימון
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
לציפוי לאחר האפייה:
- 1 כף קליפת לימון מגוררת דק
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
פלאפל ירוק
קל
11 מצרכים
0:25
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45
סלט עדשים שחורות, דלעת ועשבי תיבול
קל
10 מצרכים
0:20