קציצות בשר עם חומוס

אבי ביטון מתחבר לנוסטלגיה מהילדות ומכין לשולחן החג קציצות עסיסיות ברוטב עשיר. להגברת הטעמים מומלץ לבשל על הפלטה כל הלילה ולהגיש בחצי כיכר לחם מרוקנת
בינוני
19 מצרכים
1:15

הוראות הכנה

  1. מחממים את השמן, מטגנים את השום.
  2. מוסיפים את העגבניות והגמבות ומטגנים כמה דקות.
  3. מוסיפים את החומוס והתבלינים והכוסברה. כמסים במים מעל לגובה התבשיל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
  4. מערבבים את כל החומרים ועושים קציצות קטנות מטגנים משני הצדדים עד שיזהיבו.
  5. מוסיפים את הקציצות ומבשלים ל אש נמוכה מאוד שעה נוספת עד שהחומוס מתרכך. אם צריך מוסיפים מים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם.
  6. אם רוצים אפשר לרוקן חצי כיכר לחם ולהגיש בתוכה

אהבתם? שתפו

קציצות בשר עם חומוס
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • בצל גדול מגורר גס
  • ביצה
  • פירורי לחם 3-4 כפות
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח פלפל שחור
  • כפית כמון

לרוטב:

  • 11/2 כוסות גרגרי חומוס מושרה למשך הלילה
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 גמבות חתוכות לרצועות
  • כף פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה לפי הטעם
  • כפית כמון
  • מלח פלפל
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2 עגבניות קצוצות

להגשה (לא חובה)

  • חצי כיכר לחם לבן, מרוקנת

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

דלעת ממולאת דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30
קרפצ'ו סינטה זריז קרפצ'ו סינטה זריז
קל
6 מצרכים
0:10