אבי ביטון מפרגן: טאג'ין דגים ים תיכוני

אבי ביטון מלמד איך מכינים מחבת דגים צבעונית עם המון ירקות ומעט שמנת, בהשראת הטאג'ין הצפון אפריקאי שהוגש במסעדת קלואליס של השף ויקטור גלוגר
בינוני
12 מצרכים
0:40

הוראות הכנה

  1. במחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים את הכרישה והגזר עד הזהבה.
  2. בעזרת תרווד או כף עץ מזיזים הצידה את הירקות לקצה המחבת וצורבים בשטח הפנוי את שני פילה הדג, כשהצד של העור כלפי מטה. בעזרת התרווד לוחצים מעט את הדג כלפי המחבת כמו ב'גיהוץ', כדי למנוע התקפלותו של העור. מתבלים את מלמעלה במלח ובפלפל.
  3. מניחים את הירקות שבקצה המחבת מעל הפילה, מוסיפים עגבניות קצוצות, שום, חצי מכמות הכוסברה, שמנת ומיץ לימון ומתבלים במלח ובפלפל.
  4. הופכים בזהירות את הדג, מוסיפים את המים ואת המחצית השניה של הכוסברה וממשיכים לבשל עוד 5-7 דקות. מגישים מיד.

אהבתם? שתפו

אבי ביטון מפרגן: טאג'ין דגים ים תיכוני

חומרים ל-2 מנות

  • 5 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • 1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן)
  • 1 גזר חתוך לחצאי פרוסות
  • 2 פילה דניס
  • מלח
  • פלפל
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 1/2 לימון סחוט למיץ
  • 1/4 כוס מים

מתכונים נוספים שאולי תאהבו