יאסו: פילה דניס צלוי ברוטב צזיקי

שף אבי ביטון מכין מתכון ים תיכוני מהיר אך חגיגי, של דגים צלויים ברוטב צזיקי. מנה קיצית שכיף להגיש עם כוס יין לבן צונן
קל מאוד
12 מצרכים
0:15

הוראות הכנה

  1. צולים את הדגים: מתבלים את הדג במלח ובפלפל. מרססים מחבת פסים או פלאנצ'ה בתרסיס שמן זית ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה.
  2. מניחים את הדגים על המחבת על הצד של העור, לוחצים מעט למחבת ומטגנים כ-5 דקות, עד שהצד התחתון פריך והשוליים מלבינים. הופכים ומטגנים עוד 1-2 דקות (נזהרים לא לייבש).
  3. בינתיים מכינים את הצזיקי: מערבבים בקערה את כל החומרים.
  4. מצלחתים: משטחים מהצזיקי על כל צלחת, מפזרים מעל לימון ועגבניות קצוצים ומניחים עליהם את הדג. מזלפים מעט שמן זית ומקשטים בעלי נענע. מגישים מיד.

אהבתם? שתפו

יאסו: פילה דניס צלוי ברוטב צזיקי

חומרים ל-4 מנות

לצזיקי

  • 2 כוסות יוגורט סמיך (עזים או בקר)
  • 4 מלפפונים קצוצים דק מאד
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית נענע יבשה
  • 4 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • מלח

להגשה

  • 4 עגבניות קטנות, קצוצות דק
  • 1 לימון קצוץ עם הקליפה
  • שמן זית
  • חופן עלי נענע טרייה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו