פילה בורי בתבשיל עגבניות ויין לבן
אבי ביטון מגיש מנה עיקרית קלילה וטעימה של דגים בתבשיל עגבניות, לארוחת קיץ משפחתית או לערב ראש השנה
קל
15 מצרכים
0:20
הוראות הכנה
- מחממים שמן זית במחבת רחבה או סוטאז' ומוסיפים עגבניות, סוכר, טימין, רוזמרין ויין לבן.
- מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומשמנים במעט שמן זית. מעבירים למחבת עם פרוסות הלימון ומפזרים מעל כוסברה קצוצה.
- מבשלים 10-12דקות מעל להבה גבוהה עד שהדגים עשויים ומסירים מהאש.
- מעבירים את נתחי הדג והתבשיל לצלחות הגשה, מזלפים על הדגים טחינה, יוגורט עזים ומעט שמן זית. מגישים עם חלה או לחם.
חומרים ל-4 מנות
- 1/2 כוס שמן זית "עץ הזית"
- 16 עגבניות שרי מנומרות חצויות
- 1 כפית שטוחה סוכר
- 2 ענפי טימין
- 1/2 גבעול רוזמרין
- 1 כוס יין לבן
- 4 פילה של בורי במשקל 200 גרם (סה"כ 800 גרם)
- מלח, פלפל
- 15 שיני שום פרוסות
- 4 פרוסות לימון עם הקליפה
- 1 צרור כוסברה
להגשה
- חלה טריה או לחם אחיד
- טחינה
- יוגורט עזים
- שמן זית
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצל דג בציפוי פנקו ושברי אגוזים
קל
11 מצרכים
0:20
קציצות טונה עם צ'ומה ולימון כבוש
קל
7 מצרכים
0:20
גלילות מצה ממולאות בטונה
קל
12 מצרכים
0:30