פילה בורי בתבשיל עגבניות ויין לבן

אבי ביטון מגיש מנה עיקרית קלילה וטעימה של דגים בתבשיל עגבניות, לארוחת קיץ משפחתית או לערב ראש השנה
קל
15 מצרכים
0:20

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת רחבה או סוטאז' ומוסיפים עגבניות, סוכר, טימין, רוזמרין ויין לבן.
  2. מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומשמנים במעט שמן זית. מעבירים למחבת עם פרוסות הלימון ומפזרים מעל כוסברה קצוצה.
  3. מבשלים 10-12דקות מעל להבה גבוהה עד שהדגים עשויים ומסירים מהאש.
  4. מעבירים את נתחי הדג והתבשיל לצלחות הגשה, מזלפים על הדגים טחינה, יוגורט עזים ומעט שמן זית. מגישים עם חלה או לחם.

אהבתם? שתפו

פילה בורי בתבשיל עגבניות ויין לבן

חומרים ל-4 מנות

  • 1/2 כוס שמן זית "עץ הזית"
  • 16 עגבניות שרי מנומרות חצויות
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • 2 ענפי טימין
  • 1/2 גבעול רוזמרין
  • 1 כוס יין לבן
  • 4 פילה של בורי במשקל 200 גרם (סה"כ 800 גרם)
  • מלח, פלפל
  • 15 שיני שום פרוסות
  • 4 פרוסות לימון עם הקליפה
  • 1 צרור כוסברה

להגשה

  • חלה טריה או לחם אחיד
  • טחינה
  • יוגורט עזים
  • שמן זית

מתכונים נוספים שאולי תאהבו