עוגיות תפוזים ושמן זית
עונת התפוזים מאפשרת להכניס טוויסט קצת יותר מעניין לעוגיות - מיכל בוטון אופה עוגיות ארומטיות עם מיץ וקליפת תפוזים שמושלמות ליד כוס תה
קל מאוד
7 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- מעבדים במיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר וקורט מלח ומוסיפים לאט ובזרם אחיד את שמן הזית. כשנוצרים פרורים מוסיפים את מיץ התפוזים וקליפת התפוז ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים 15 דקות במקרר.
- על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 3 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 כ-7 דקות, להזהבה קלות.
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
חומרים ל-40 עוגיות
- 150 גרם קמח לבן (כוס+כף)
- 50 גרם סוכר (רבע כוס)
- 50 מ"ל מיץ תפוזים (3 כפות +כפית)
- 1 קליפת תפוז מגוררת
- 45 מ"ל שמן זית (3 כפות)
- קורט מלח
- אבקת סוכר לקישוט
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים
טארט קוקוס ושזיפים
קל
8 מצרכים
1:0
קעריות שוקולד עם פירות העונה
קל מאוד
6 מצרכים
0:15